Премиерът Кирил Петков ще замине за Азербайджан утре, за да

...
Премиерът Кирил Петков ще замине за Азербайджан утре, за да
Коментари Харесай

Премиерът Кирил Петков заминава за Азербайджан, за да преговаря за още количества газ

Премиерът Кирил Петков ще замине за Азербайджан на следващия ден, с цел да беседва с президента Илхам Исаев за увеличение на газовото подаване.

Основна тематика на диалозите, в които ще вземат участие и енергийните министри на двете страни, ще бъдат съдействието в региона на енергетиката и опциите за спомагателни доставки на азерски газ в България, отвън тези, които към този момент са контрактувани по отношение на новия интерконектор Гърция-България.

България е един от трите получатели на азерски газ в Европа като за страната ни Азербайджан е значим сътрудник в постигането на действителна диверсификация на енергийните доставки, е позицията на българския министър-председател Кирил Петков.

Приоритет на държавното управление е подобряването на районната енергийна съгласуваност и енергийна сигурност на България и Европа.

Освен двустранната среща сред премиера Петков и президента Алиев, програмата на визитата в Баку планува още разширена среща сред делегациите от двете страни, както и работна вечеря за българската делегация, давана от президент Алиев в дома му.

Ще се организира също работна среща на министър-председателя Кирил Петков с представители на Българо-азербайджанската търговско-индустриална палата и с ръководителя на парламентарната група за другарство сред Азербайджан и България.

Междувременно Комисията за енергийно и водно контролиране изиска незабавно информация от " Булгаргаз ", " Булгартрансгаз ", и " Газов хъб Балкан " по отношение на ограниченията, които подхващат за попречване на рецесия с доставките на газ през зимния интервал.

Снимка: Архив
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР