Премиерът Кирил Петков ще бъде на посещение в Азербайджан в

...
Премиерът Кирил Петков ще бъде на посещение в Азербайджан в
Коментари Харесай

Петков ще разговаря с президента на Азербайджан за предстоящите газови доставки

Премиерът Кирил Петков ще бъде на посещаване в Азербайджан в четвъртък , оповестиха от пресцентъра на Министерския съвет. В рамките на визитата си той ще взе участие в Деветия световен конгрес в Баку , проведен от неправителствената организация - Международен център " Низами Ганджави ". Тазгодишното издание на форума е отдадено на тематиката " Предизвикателства пред световния международен ред " . Дискусиите ще бъдат отдадени на настоящата геополитическа обстановка, бъдещето на международната архитектура на сигурността, енергийната сигурност, глобализацията и неравенствата, битката с изменението на климата и други

Премиерът ще се изкаже при формалното разкриване на форума, в който ще вземат участие сегашни и някогашни държавни и държавни ръководители от над 50 страни, представители на интернационалните финансови институции и неправителствени организации, учени и публицисти.
 Петков чака страната ни да получи контрактувано количество азерски газ
Петков чака страната ни да получи контрактувано количество азерски газ

Той и Байрамов означиха положително съдействие в енергетиката

По време на визитата си в Баку българският министър-председател ще организира среща с президента на Азербайджан Илхам Алиев. Разговорите ще бъдат свързани основно със съдействието в региона на енергетиката, в това число и идните доставки на азерски газ в България.

Припомняме, че азерският газ е една от другите възможности за страната ни след прекъсването на газовите доставки от Русия. България съумя да контракти природен газ от Азербайджан. За да почне да го получава обаче е належащо да проработи интерконектора сред България и Гърция. През май, че се чака строителството на газовата връзка да бъде приключено през сегашния месец и тя да бъде въведена в комерсиална употреба за идния отоплителен сезон след нужните инспекции за качеството й, които.
 Азербайджан даде обещание сигурни и дълготрайни доставки на газ за България
Азербайджан даде обещание сигурни и дълготрайни доставки на газ за България

Страната ни имала задоволително разклонена мрежа от интерконектори със своите съседи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР