Премиерът Кирил Петков се включи по bTV, за да изрази

...
Премиерът Кирил Петков се включи по bTV, за да изрази
Коментари Харесай

Петков: Жалко, че съм в карантина и не мога да ида пред НС! Нови мерки са възможни

Премиерът Кирил Петков се включи по bTV, с цел да изрази позицията си по протичащото се сега пред Парламента, където нахъсвани от водачи на партия Възраждане протестиращи пробваха да щурмуват постройката. Те мъчно бяха спрени от полицията, която очевидно бе инструктирана да не употребява мощ. Ядро от здрави момчета от митинга против зелените документи им ограниченията даде крепък отпор на униформените, само че последователно напрежението се уталожи.

Съжалявам, че съм в карантина, другояче бих отишъл да приказвам персонално с хората. Уважавам гражданското право да се върви по митинги, съобщи при започване на изявата си Петков.

В дълбочина протестиращите нямат религия в ограниченията против ковид. Това виждам. В петък би трябвало да ми падне карантината, тъй като имам бустерна доза и по-късно с увоволствие бих отишъл персонално при тези хора на площада. Бих назначил работна група, която да има за цел да обясни какво се случва и какви да са ограниченията отсега нататък.

Нужен е разговор. Нека тези хора излъчат свои преддставители и в разговор с нас да дадат свои оферти, които да са градивни. Нека диалогът да е експертен. Хубаво е по тематиката с пандемията да се изричат специалисти-вирусолози. Ако измежду тях има такива - от наша страна ще се радваме да чуем концепциите им за ръководство на ковид-обстановката. Пак дублирам - значимото е да не запълним с заболели интензивните кревати в страната.

Винаги съм подготвен да чуя настояванията на всеки протестиращ. Не съм приказвал с Рашков за протичащото се все още, тъй като бях в друга онлайн среща.

Аз като министър председател ще взимам най-хубавите решения за българската нация. Ако някой ме убеди в нещо - подготвен съм да чувам, даже да е за рухване на зеления документ, само че се вижда,ч е в този момент не му е времеето. Но не и на база на напън и принуждение. Единственото, което е значимо е да се чуят всички отзиви и най-после да се вземе съответно решение. Под напън няма да позволи да се вземат решение фундаментални въпроси.

В момента случаите нарастват и е неуместно зеленият документ тъкмо в този момент да отпада. Не бива обстоятелствата за болестта да се отхвърлят. Ваксинацията е панацеята. Важно е бизнесите да работят, хората да не се лимитират, а да могат да се трудят, само че не и на цената на човешки животи. Капацитетът ни е съвсем напълнен в лечебните заведения и би трябвало да се погрижим за ограничения.

Нови ограничения са вероятни. Ако стигнем до 80 % запълняемост на интензивните кревати у нас, то тогава сигурно ще въведем по-строги ограничения против К-19.

Основният нии приоритет е да могат децата да вървят присъствено на учебно заведение. Особено дребните възпитаници - тези до 4 клас.

Всички сме българи, стига сме се делили. Системата не трябва да се затлачва, само че в това време децата е нужно да са в класните стаи, с цел да не изостават с уроците.

Аз не се усещам зле и въз основата на трите игли съм изцяло здрав, работя интензивно, въпреки и онлайн, нощес, да вземем за пример, до след среднощ. Добре съм

Още на следващия ден би трябвало да представим ясна позиция за справяне с петата вълна, даде обещание министър председателят.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР