Премиерът Кирил Петков се похвали, че е получил поздравления от

...
Премиерът Кирил Петков се похвали, че е получил поздравления от
Коментари Харесай

Петков: Русия не може да си позволи да изгуби целия Европейски съюз. България направи първата крачка

Премиерът Кирил Петков се похвали, че е получил поздравления от доста европейски водачи, поради позицията на България по отношение на доставките на газа и заплащанията в рубли.

" Не мисля, че Русия може да си разреши да изгуби целия Европейски съюз. Твърдата първа крачка на България оказа помощ на целия Съюз да вземе същата твърда позиция ", сподели той.

„ Путин доста би се радвал, в случай че България беше приела неговите условия. Това би посочило, че първата страна от Европейски Съюз към този момент се е поддала на това извиване на ръце. Това му беше първата задача. Другото като цел, може би, беше, че в случай че не се поддаде и цените на газа се качат доста - българското държавно управление да падне. Това би дало доста неприятен сигнал към другите европейски страни. За наша наслада, нито едното не се случи ”, изясни Петков.

Според премиера България е посочила ясна позиция по въпроса с газа. Той беше безапелационен, че държавното управление ще продължи да отстоява интереса на страната ни. „ Ние не сме против някого, само че сме за спазването на договорните връзки. Никой едностранно не може да си претендира някакви условия. Правителството в този състав няма желание да се поддава на непознат напън ”, уточни министър-председателят.

На въпрос по тематиката за Северна Македония министър-председателят ясно акцентира, че не поема никакви задължения независимо, без позицията да е разисквана на съдружен съвет и решена в Народното събрание. Коментарът му пристигна по отношение на думи на еврокомисаря Оливер Вархеи, който чака България да даде зелена светлина за РСМ до дни.

Петков чака напълно скоро да има ясна процедура по какъв начин отстъпката от 25 ст. за горивата ще се ползва по най-ефективния метод. За задачата Министерството на финансите е в връзка с бензиностанциите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР