Премиерът Кирил Петков се похвали, че е получил одобрението на

...
Премиерът Кирил Петков се похвали, че е получил одобрението на
Коментари Харесай

Петков обсъди корупцията с президента на Руанда

Премиерът Кирил Петков се похвали, че е получил утвърждението на президентът на Руанда за битката с корупцията у нас. Двамата се провели среща по време на визитата на министър-председателят в Брюксел.

Президентът на Руанда Пол Кагаме е споделил пред Петков, че пътят, по който българският министът-председател е тръгнал е доста правилен. Той е дал образец със личната си страна, която към този момент е на 52 място по този индикатор, като е паднала от 152 място.

Освен това президента на африканската страна е споделил на Петков, че не се таргетират дребните хора, които вършат корупция, а се таргетират огромните босове, тъй като „ всичко потегля от горната страна. “

Петков съобщи, че е приказвал и с президента на Египет Абдел Фатах ас Сиси.

„ Там дадох обещание, че в случай че желае да купува от българското произвеждане, изключително в отбранителната промишленост, за пръв път ще може да го прави без медиатори, без брокери, а непосредствено от страната “. От своя страна египетският президент е декларирал, че България може да закупи от Египет полутечен газ.

Предстои България да предложения държавна делегация от Египет, която да се запознае на място с българската продукция в областта на отбранителната промишленост.

Снощи Петков е разговарял с президента на Франция Еманюел Макрон и с канцлера на Германия Олаф Шолц. По думите на премиера в тях са били разисквани опциите за съдействие в областта на нуклеарната енергетика и жп-транспорта с Франция и градежа на автомагистрали с Германия.

На вчерашната среща на върха българския министър председател е заречен, че оттук насетне България ще бъде съдружник, който няма да прави изненади.

Освен това, Петков съобщи, че България ще би трябвало занапред да построи доверие у европейските си сътрудници, с цел да влезе в Шенгенското пространство. По думите му страната ни номинално е изпълнила условията, само че в този момент въпросът е да ги съблюдаваме дейно: „ би трябвало действително да се спре контрабандата и да се усъвършенства контрола по границата ни “.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР