Премиерът Кирил Петков се надява до края на януари да

...
Премиерът Кирил Петков се надява до края на януари да
Коментари Харесай

Редовна КЕВР до края на януари очаква Кирил Петков

Премиерът Кирил Петков се надява до края на януари да можем да се избере нов състав на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) и да се създадат бързо законови промени , които да разрешат на комисията фактически да пази публичния интерес.

В студиото на Нова телевизия министър председателят сподели, че не е разговарял с ръководителя на КЕВР Иван Иванов, защото това е самостоятелен орган. Водени са диалози с енергийния министър. Кирил Петков, от една страна, не е бил сюрпризиран от решението от 1 януари за повдигане на цените на природния газ с 30%, въпреки това, не е и склонен с това решение.

" Моята оценка е, че това не е естественият скок на цените. В последната седмица цените вървят надолу, само че КЕВР хваща и регистрира единствено едната наклонност, тази нагоре ", съобщи той.

Петков акцентира, че КЕВР е с изминал мандат и то от доста време. Там обаче би трябвало да има " верни хора " - след първия си израз, Кирил Петков се поправи, допълвайки, че това значи експерти, които да знаят по какъв начин фактически да защитят публичния интерес.

Държавата преразпределя пари, това би трябвало да е ясно, прави го или взимайки от работещата стопанска система, или от парите и бъдещето на нашите деца, изясни Кирил Петков по отношение на гласуването на спомагателната държавна помощ за бизнеса за компенсиране на високите цени на тока.

Премиерът не изключва мораториумът върху цените на тока и парното да бъде анулиран и преди март месец. Това обаче ще стане едвам след разбор, който да покаже в това число и дали решението на КЕВР от 1 януари е вярно.

Ще има наказване за строителя на газовата връзка с Гърция, по която би трябвало да получаваме азерски газ. " 11 години една връзка да не може да се построи - това е цялостен парадокс. Това не е политика - това е кражба ", отсече Кирил Петков.

Той се е заел всяка седмица да изпраща статус отстроителството на наша територия на газопровода на гръцкия министър председател. Освен това Петков счита, че " Булгаргаз " също не си е свършила работата при наличните благоприятни условия да се доставя азерския газ и обяснението, че щом газовата връзка не е доизградена, не може да се доставя по-голямо количество, не е правилно.

" Стига толкоз някакви частни ползи са разполагали с публичния запас ", уточни Кирил Петков.

По тематиката с Омикрон, който през днешния ден към този момент оповестиха, че е публично потвърден у нас, Петков съобщи, че желае да се направи остра акция, в това число и с присъединяване на Министерство на вътрешните работи, против подправените документи. Не желая никой да си го и помисля, изключително в случай, че това е имитация на здравна документи, което заплашва и животи ", съобщи Петков. Той към този момент е провел диалог с вътрешния министър Бойко Рашков да се наблюдават всички случаи на умряли от ковид, които са декларирали, че са имунизирани.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР