Премиерът Кирил Петков се качи на Околчица на днешния велик

...
Премиерът Кирил Петков се качи на Околчица на днешния велик
Коментари Харесай

Бурни освирквания и недоволство срещу Кирил Петков на Околчица

Премиерът Кирил Петков се качи на Околчица на днешния популярен ден, с цел да прочете словото си във връзка честването на Деня на Христо Ботев и починалите за свободата и независимостта на България. Пред събралото се голям брой той опита да каже няколко думи, само че както нормално сричаше, изговаряше погрешно думи, объркваше си, с което провокира бурни реакции и освирквания.

" Тоз,,който падне в пердах за независимост, той не умира. Няма по-важни и по-верни думи, които дружно можем да кажем, с цел да почтем паметта на Христо Ботев. В човешката история има доста държавници, управници, някои от тях са предавали родината. Някой са се нагаждали към мощните на деня, а в действителност малко на брой са били подготвени да дадат всичко в името на идеала си и Христо Ботев е направил тъкмо това. Неговият блян е бил свободна България. И тези думи в прощалното писмо до неговата брачна половинка споделят всичко: Ако умра то знай, че след това отечеството съм обичал най-вече теб ", прочете със запъвания и завалвания на думите Петков.

Неговото изявление беше съпроводено от освирквания, провиквания, дюдюкания съвсем от самото начало. Едва ли единствено обърканата му тирада е била съображение за това. Събралите се стотици българи, пристигнали да почетат великия бунтовник бяха по-скоро част от това извънредно недоволно болшинство както от антибългарската политика на неговото държавно управление. Те бурно реагираха на това, че паметта на Ботев се употребява с политическа цел от премиера.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР