Премиерът Кирил Петков реши да се качи на Околчица, за

...
Премиерът Кирил Петков реши да се качи на Околчица, за
Коментари Харесай

Отново освиркаха мощно Петков на връх Околчица ВИДЕО

Премиерът Кирил Петков реши да се качи на Околчица, с цел да прочете словото си във връзка честването на Деня на Христо Ботев. Пред събралото се голям брой той опита да каже няколко думи, само че в опита да си да не обърка, по-скоро сричаше, което провокира бурни реакции и освирквания.

„ В човешката история има доста държавници, управници, някои от тях са предавали родината. Някой са се нагаждали към мощните на деня, а в действителност малко на брой са били подготвени да дадат всичко в името на идеала си и Христо Ботев е направил тъкмо това. Неговият блян е бил свободна България. И тези думи в прощалното писмо до неговата брачна половинка споделят всичко: Ако умра то знай, че след това отечеството съм обичал най-вече теб “, прочете Петков.

Думите му не се харесаха на събралите се стотици да почетат великия бунтовник и това, че паметта му се употребява с политическа цел от премиера.

„ Русия - тая мнима защитница на славянството, тя използва още по-радикални средства, с цел да изтрие от лицето на земята българските колонии. Това са думите на Христо Ботев, когато има проблеми с бесарабските българи в Руската Империя ”, изяснява министър председателят.

Според Петков Ботев е същински образец за свободен човек. И приключи с думите: „ Няма власт над оная глава, която е подготвена да се отдели от плещите си в името на свободата и богатството на цялото човечество. С такива синове на България ние всички можем да се гордеем, че сме българи ”. 
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР