Премиерът Кирил Петков реши да се качи на Околчица, за

...
Премиерът Кирил Петков реши да се качи на Околчица, за
Коментари Харесай

Където иде, все го освиркват: Кирил Петков отнесе дюдюкания и на Околчица

Премиерът Кирил Петков реши да се качи на Околчица, с цел да прочете словото си във връзка честването на Деня на Христо Ботев. Пред събралото се голям брой той опита да каже няколко думи, само че в опита да си да не обърка, по-скоро сричаше, което провокира бурни реакции и освирквания.

„ В човешката история има доста държавници, управници, някои от тях са предавали родината. Някои са се нагаждали към мощните на деня, а в действителност малко на брой са били подготвени да дадат всичко в името на идеала си и Христо Ботев е направил тъкмо това. Неговият блян е бил свободна България. И тези думи в прощалното писмо до неговата брачна половинка споделят всичко: Ако умра то знай, че след това отечеството съм обичал най-вече теб “, прочете Петков.

Думите му не се харесаха на събралите се стотици да почетат великия бунтовник и това, че паметта му се употребява с политическа цел от премиера. 

„ Русия - тая мнима защитница на славянството, тя използва още по-радикални средства, с цел да изтрие от лицето на земята българските колонии. Това са думите на Христо Ботев, когато има проблеми с бесарабските българи в Руската Империя ”, изяснява министър председателят.

Според Петков Ботев е същински образец за свободен човек. И приключи с думите: „ Няма власт над оная глава, която е подготвена да се отдели от плещите си в името на свободата и богатството на цялото човечество. С такива синове на България ние всички можем да се гордеем, че сме българи ”.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР