Премиерът Кирил Петков разговаря с турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

...
Премиерът Кирил Петков разговаря с турския президент Реджеп Тайип Ердоган.
Коментари Харесай

Петков се видя с Ердоган в Анталия, каза му, че условието да направиш промяна е да си независим

Премиерът Кирил Петков беседва с турския президент Реджеп Тайип Ердоган. Двустранната среща беше в Анталия, където се организира второто издание на Международния дипломатически конгрес

Акцентите в диалога: добросъседските връзки сред България и Турция, както и желанието за по-активно съдействие в енергийния бранш, в областта на стопанската система, инфраструктурата и защитата. Кирил Петков и Реджеп Тайип Ердоган означиха напредъка и положителната работа по време на двустранните срещи на министрите на превоза и подхванатото за облекчение на трафика на ГКПП-тата.

Те разискаха опциите за възстановяване на транспортната съгласуваност и построяването и подобряването на пътните връзки, в това число сред Пловдив и Истанбул. Турският президент поздрави българския министър председател за волята на държавното управление да пребори корупцията и да реформира правосъдната система. Двамата се съгласиха, че тези политики ще привлекат и повече вложители.

Петков приветства Ердоган за лидерската му роля в дипломатическите диалози сред Украйна и Русия.

По-рано министър председателят Кирил Петков взе участие във втория ден на Световния дипломатически Форум. В рамките на панела водачите разискаха тематиката за смяната.

Премиерът акцентира, че изискването да направиш смяна в обществото и в политиката е това да си самостоятелен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР