Премиерът Кирил Петков провежда телефонен разговор с държавния секретар на

...
Премиерът Кирил Петков провежда телефонен разговор с държавния секретар на
Коментари Харесай

Петков и Блинкън обсъждат енергийните доставки за България

Премиерът Кирил Петков организира телефонен диалог с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен. Това оповестиха от държавната прессслужба. 

Целта на визитата на Петков в Държавния департамент на Съединени американски щати е договаряне на по-добри условия за енергийните доставки за страната ни. Основните тематики на диалога с Блинкен ще бъдат енергийната сигурност на България, икономическото и политическо съдействие сред България и Съединени американски щати и обстановката в района.

По-рано Петков се срещна и със съветника на Джо Байдън по национална сигурност - Джейк Съливан. Двамата обявиха, че Съединени американски щати и България би трябвало да продължат да оказват поддръжка на Украйна. Обсъдено беше още и укрепване на сигурностт на Източния фланг на НАТО, както и сигурността в Черно море.

По-рано денем Петков се срещна и с президента на Световната банка Дейвид Малпас. Двамата са разискали опцията за среща сред представители на Министерски съвет и  на Световната банка в София.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР