Премиерът Кирил Петков проведе телефонен разговор с държавния секретар на

...
Премиерът Кирил Петков проведе телефонен разговор с държавния секретар на
Коментари Харесай

Антъни Блинкен изрази подкрепата на САЩ за приоритетите на новия кабинет

Премиерът Кирил Петков организира телефонен диалог с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, оповестяват от пресслужбата на Министерски съвет на страницата си във Facebook.

Американският държавен секретар е поздравил Кирил Петков за избирането му за министър-председател и за сполучливото образуване на ново българско държавно управление, се показва още в известието.



Блинкен е изразил поддръжката на Съединени американски щати за целите на новия кабинет във връзка с оправянето с Коронавирус рецесията, върховенството на закона и промените в битката с корупцията, както и за по-голямата енергийна диверсификация и самостоятелност. Той е изразил благодарността на Съединените щати към България като благонадежден съдружник и сътрудник. Блинкен е удостоверил желанието на Съединени американски щати да разшири партньорството си с нашата страна в нови области като стимулирането на безвъглеродни енергоизточници, модернизацията на защитата, сигурността на 5G мрежите, като и по други районни въпроси.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР