Премиерът Кирил Петков проведе среща с президента на Израел Ицхак

...
Премиерът Кирил Петков проведе среща с президента на Израел Ицхак
Коментари Харесай

Кирил Петков опитва да уреди доставки на газ от Израел

Премиерът Кирил Петков организира среща с президента на Израел Ицхак Херцог. Двамата водачи разискаха дейното съдействие сред двете страни, издигнато на равнище стратегическо партньорство в последните години, заяви държавната пресслужба, представена от Българска телеграфна агенция. 

Българският министър-председател бе безапелационен, че взаимното доверие и отличното съдействие сред България и Израел ще продължат да се развиват и в нови области от съвместен интерес.  

Премиерът Петков акцентира огромното значение, което страната ни отдава на връзките си с Израел , които имат дълбоки исторически корени и са укрепени от героичния акт на спасяването на българските евреи по време на Втората международна война, се споделя в известието. 

В подтекста на диалога за задълбочаването на двустранното икономическо съдействие, акцент бе подложен върху енергетиката и опциите за партньорство сред двете страни. В рамките на диалога Петков означи, че приоритет за българското държавно управление е гарантирането на енергийна сигурност на страната, като в тази връзка диверсификацията на доставките на газ  е основен детайл.

Сред останалите тематики на диалога сред българския министър-председател и израелския президент Ицхак Херцог  бяха евентуалните благоприятни условия в сфери като туризъм, сигурност, вложения и нововъведения, добавя държавната пресслужба.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР