Премиерът Кирил Петков проведе 40-минутен разговор пред камери със съветника

...
Премиерът Кирил Петков проведе 40-минутен разговор пред камери със съветника
Коментари Харесай

Проф. Аргирова пред премиера: Има опасност България да се превърне в ковид гето

Премиерът Кирил Петков организира 40-минутен диалог пред камери със съветника си - вирусологът проф. Радка Аргирова. Той ѝ зададе редица въпроси за имунизациите и Коронавирус пандемията.

Разговорът беше публикуван от пресцентъра на " Продължаваме промяната ".

Целта - да се развенчаят митовете за имунизацията против COVID-19 и повече хора да се имунизират преди новият вид на вируса " Омикрон " да се записва у нас.
https://www.facebook.com/prodalzhavamepromyanata/videos/652722712577008
" Вирусът ще измисля нови и нови разновидности, с цел да заобиколи имунната ни система. Ако сме имунизирани или имаме антитела - няма да му се получи и ще стартира да затихва. Към края на април-май месец в страните с високо ваксинално покритие ще затихне тази всеобща неуравновесеност от Коронавирус ", сподели специалистът.

По думите ѝ все още у нас обстановката е друга и има късмет страната ни да се трансформира в страна с ендемично разпространяване на вируса. Според нея за сходен вид може да се наложи основаването на нов тип ваксина.

" България може да стане Коронавирус гето освен това състояние. Ако стане по този начин - никой няма да желае да пристигна тук нито на екскурзия, нито по работа или бизнес. Чуват се гласове в СЗО, че страните с ниско покритие би трябвало да бъдат отделени в алена зона с разнообразни правила ", уточни проф. Аргирова.

Петков разяснява, че поради Коронавирус рестриктивните мерки към този момент има последици при образованието и стопанската система: " Последното нещо, което желая да закачат към името на България е да бъде ковид-дестинация ".

Проф. Аргирова съобщи, че хората със сърдечно-съдови болести нямат никакво съображение да се тормозят от имунизация. " Описани са единични случаи при млади мъже за затруднения, само че това не може да бъде съображение човек да не се имунизира. Случаите са единични. Хората с диабет също би трябвало да се ваксинират ", сподели още проф. Аргирова. Тя изясни, че при хора със съществено наднормено тегло, са фактически доста по-изложени на действието на вируса.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР