Премиерът Кирил Петков продължава да търси подкрепа от депутати за

...
Премиерът Кирил Петков продължава да търси подкрепа от депутати за
Коментари Харесай

Петков продължава да търси подкрепа от депутати за вота на недоверие


Премиерът Кирил Петков продължава да търси поддръжка от депутати за идният избор на съмнение.

Пред публицисти той съобщи, че това не би трябвало да учудва политическите му съперници.

"Ще дадем всичко от себе си да ги намерим. Ще продължим да работим с всичко, което можем, да ги убеждаваме за какво е толкоз значимо за България те да вземат вярното решение.

Ако инцидентно не успеем и падне държавното управление, идващия мандат с съдружните ни сътрудници ще стартираме да приказваме с всеки един народен представител, който желае да реши дали да поддържа това държавно управление от всички политически сили, само че би трябвало да са самостоятелни. Това, което желаеме да прекъснем, е задкулисието. Всеки, който желае да е с нас, би трябвало да може да вземе самичък решение ".

Петков посочи, че дали Асен Василев би могъл да стане министър председател, е въпрос, който ще се взема решение в идни диалози сред двамата.

Кирил Петков не изключи опцията при възможни договаряния за съставяне на второ държавно управление с мандата на "Продължаваме смяната ", той да не бъде министър председател. Той също така прикани президента Румен Радев да застане дружно до ръководещите в борбата им със задкулисието, на което президентът отговори по този начин:

"Борбата с корупцията е правосъдна промяна, която спря. И тук би трябвало да сме извънредно ясни, че хората, с които водихме дружно битката с корупцията и продължаваме да я водим, и беззаконието, доста от тях са отвън Народното събрание. Постът на министър-председателя концентрира в себе си огромна власт и в случай че има проблем с доверието, той се взема решение не на улицата, а с управнически решения и дейности. "
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР