Премиерът Кирил Петков предупреди за евентуален риск за газовите доставки

...
Премиерът Кирил Петков предупреди за евентуален риск за газовите доставки
Коментари Харесай

Петков предупреди за риск за газовите доставки заради напрежението с Русия

Премиерът Кирил Петков предизвести за възможен риск за газовите доставки в случаи, че напрежението сред НАТО и Русия излезе отвън надзор. Министър-председателят въпреки всичко изрази вяра, че сходен сюжет е малко евентуален и няма да се стигне до рецесия.

" Надявам се, че спор няма да има. Ако излезе отвън надзор и има ограничения, може да има риск за газовите доставки. Вече говорихме с енергийния министър какви са ви опциите. Хубаво е че сме производител на електрическа енергия. Но мисля, че няма да се стигне до това. Днес е повече реторика в сравнение с действителна заплаха ", съобщи той.

Припомняме, че по-рано през днешния ден НАТО отхвърли условието на Русия за отдръпване на войските на Алианса от България и Румъния. Пактът " няма да се откаже от способността ни да се пазиме, в това число и посредством наличието на войски в източните елементи на Алианса.

" Руските претенции ще основат членове на НАТО от първа и втора класа - нещо, което не можем да приемем, " съобщи представителят на Пакта Оана Лунгеску.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР