Премиерът Кирил Петков предизвика бурен смях в парламента по време

...
Премиерът Кирил Петков предизвика бурен смях в парламента по време
Коментари Харесай

„Алангрото“ разсмя депутатите, а премиерът им се скара

Премиерът Кирил Петков провокира плевел смях в Народното събрание по време на днешния блиц надзор, откакто за следващ път използва измисления от него термин „ алангро “ вместо „ ангро “ ( на едро), говорейки за обстановката с блокирания транспортен съд с български моряци край Мариупол.

„ Единственият метод е да навлизаме в елементи. Не може да се приказва „ алангро “, съобщи Кирил Петков, разказвайки какви дейности подхваща държавното управление, с цел да изведе екипажа безвредно от кораба.

Депутатите се разсмяха, а Петков им се скара. „ В момента има 15 индивида, чийто живот зависи от този подробност. Според мен е необичайно да се смеете. Аз бих бил компрометиран от вашето държание “, сподели Петков.

Опозицията в лицето на ГЕРБ-СДС не се сдържа да изясни от какво е бил предизвикан смехът в залата и да направи забележка на премиера, че не познава българския език.

„ Бих желала да обърна внимание на залата, а и на телевизионните фенове, че смехът ни е предизвикан не от описа на министър-председателя за обстановката с кораба, на който се намират български моряци. Напротив ние сме разтревожени и подхождаме с цялата отговорност към този проблем, и в това бихме подкрепили напъните на държавното управление, на министъра на външните работи, на работа „Военно разузнаване“, която вие цитирахте, господин Петков. Смехът ни е предизвикан от друго, от неправилното потребление на думи в българския език и непознаването на българския език.

Г-н Петков дума „ алангро “ в българския език не съществува. Дума „ ангро “ е вярната. Доколкото знам и на различен език няма същото значение, което вие влагате. Затова, господин Петков, ние се усмихвахме, не по различен мотив “, обърна се към премиера ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Никола Минчев изрази съмнение, че министър-председателя е употребявал думата иронично.

Кирил Петков от своя страна нямаше причини, с които да оправдае гафа и излезе от обстановка с аргумента, че в този миг е значим животът на моряците: „ Когато приказваме за живота на 15 индивида е в действителност обидно да виждаме, че вие се смеете и си вършиме шегички. Независимо каква е тематиката, това са 15 човешки живота, които не уважававате в този миг “.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР