Премиерът Кирил Петков потвърди и пред БНТ, че е отнет

...
Премиерът Кирил Петков потвърди и пред БНТ, че е отнет
Коментари Харесай

Петков: Браво на ДАНС, че са отнели на Цацаров достъпа до класифицирана информация

Премиерът Кирил Петков удостовери и пред Българска национална телевизия, че е лишен достъпът до класифицирана информация на ръководителя на КПКОНПИ Сотир Цацаров.

" Днес ДАНС ме уведоми, че са лишили разрешението за достъп до класифицирана информация на равнище " строго секретно ". Разрешението е отнето в хода на реализиране на надзор за надеждност след добити данни от ДАНС ", посочи министър председателят пред националната телевизия.

" Мога да кажа, че тази работа е била отдавна в ДАНС и не знам дали господин Цацаров с вчерашната си оставка е предполагал, че това през днешния ден ще се случи. В 9 ч. тази заран представители на ДАНС са го чакали да му връчат тази информация ", сподели Петков.

Премиерът добави, че не знае дали има връзка сред оставката и отнемането на достъпа до информация. " Надявам се, че двете неща не са свързани, тъй като в противоположен случай значи, че е знаел за това, само че нямам доверие ", посочи още Петков.

Той поздрави ДАНС , че демонстрират, че всички хора би трябвало да се преценяват със закона и в случай че има данни за нещо непозволено осъществено, службите за сигурност няма да вършат взаимни отстъпки с никого.

" Всички ние сме равни пред закона ", акцентира Кирил Петков.

Както е известно, преди ден стана ясно, че някогашният обвинител №1 възнамерява да подаде оставка от антикорупционната комисия през идващите седмици и ще освободи поста до 1 март.

" Ще разясня заявените планове за законодателни промени идната седмица, откакто извърша своето решение да подам оставка като ръководител на КПКОНПИ. Ще желая да бъда освободен от тази служба, считано от 1 март, до когато ще внеса в Народното събрание годишния доклад за работата на Комисията. Фактите и цифрите в този доклад ще приказват повече от празните политическите заявления и обвинявания. Разбира се, ще разглася ясно и претекстовете за оставката си ", съобщи в писмен отговор на някогашния основен прокурор.

Сотир Цацаров стана ръководител на КПКОНПИ на 20 декември 2019 година, откакто първият й началник Пламен Георгиев подава оставка поради скандал.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР