Премиерът Кирил Петков посочи, че е оптимист по отношение на

...
Премиерът Кирил Петков посочи, че е оптимист по отношение на
Коментари Харесай

Оптимист съм за вота на недоверие

Премиерът Кирил Петков уточни, че е оптимист във връзка с вота на съмнение. Коментара той направи в коридорите на Народното събрание преди началото на дебатите.

Министър-председателят съобщи, че „ хората отвън” го карат да има подобен оптимизъм. А това дали кабинетът ще успее да събере нужната поддръжка, съгласно премиера, зависело от депутатите.

Тази заран последователи на Вътрешна македонска революционна организация, отпред с евродепутата Ангел Джамбазки, са блокираха пространството пред жилището на премиера, което се намира в центъра на София.

Обсъжданиеята за избор на съмнение към държавното управление започнаха. Мотивът - неуспех във финансово-икономическата политика.

Подкрепа за вота показаха опозиционните партии: " ИТН ", Движение за права и свободи и " Възраждане ". Гласуването би трябвало да се организира не по-рано от 24 часа след края на дебатите през днешния ден.Към момента гласовете в Народното събрание за вота на съмнение са 125, което е задоволително държавното управление да падне. 115 са гласовете в поддръжка на кабинета " Петков " дружно с отделилите се депутати от Има Такъв Народ, 6 гласа не доближават към този момент, с цел да се обърне вотът

При триумф на вота ще се направи нов опит за образуване на кабинет в границите на този парламент с мандат на " Продължаваме промяната ". Ако не се сформира държавно управление, вторият мандат за това ще получи ГЕРБ, а при крах и от тяхна страна, президентът връчва трети мандат на определена от него политическа мощ в Народното събрание.

В случай, че и тези процедури не съумеят да излъчат кабинет, президентът разпуска Народното събрание и насрочва дата за предварителни избори.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР