Премиерът Кирил Петков отправи видеопослание по случай навършването на 15

...
Премиерът Кирил Петков отправи видеопослание по случай навършването на 15
Коментари Харесай

Кирил Петков: България трябва да има активна роля за развитието на Евросъюза

Премиерът Кирил Петков насочи видеопослание по случай навършването на 15 години от приемането ни в Европейски Съюз. Той пожела страната ни да бъде виновен и приближен сътрудник на общността, като счита, че е пристигнало времето България да играе дейна и градивна роля в развиването на съюза.

„ Днес България стартира 15-та си годишнина в Европейски Съюз. Европейският съюз стартира като план за мир, само че във времето той стана най-големия пазар в света и културен център. Европейски Съюз може да се надгражда и България би трябвало да има дейна градивна роля в това. Не би трябвало да сме в периферията, а мотор на този развой. Като държавно управление нашата задача е гласът на България да бъде чут. България е тук, тъй като има какво да каже. Нека 2022 година бъде ново начало за Европейски Съюз и неговото развиване. Ново начало за България като градивен член на този Съюз ”, съобщи министър-председателят Кирил Петков.
Кирил Петков: Нека дружно да работим за по-добра България
Министър-председателят Кирил Петков избра да насочи своите благопожелания за Новата 2022 година в компанията на едно от многото гений...
Прочети повече
Ръководителят на българския екип в ЦЕРН проф. доктор Леандър Литов разяснява от своя страна, че българският разсъдък постоянно е бил част от Европа. „ През тези години успяхме да възпитаме цялото потомство младежи, учени, на най-високо международно равнище. Те работят освен в страната, ни и във водещите центрове в света. Европейският център за нуклеарни проучвания беше първата европейска конструкция, която одобри страната ни за пълновръстен член през 1999 година. Това беше самопризнание за това, че българският разсъдък постоянно е бил част от Европа и принадлежи на Европа ”, добави още проф. доктор Леандър Литов.

Не си представям свят, в който пред фантазиите и желанията ми има граници. Щастлива съм, че не съм очевидец на това време и че на 15 се усещам като същински жител на Европа ", сподели Ния Иванова. 



Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР