Премиерът Кирил Петков отлага посещението си в Азербайджан, за да

...
Премиерът Кирил Петков отлага посещението си в Азербайджан, за да
Коментари Харесай

Петков отложи посещението си в Азербайджан,за да присъства на гласуването на актуализацията на бюджета

Премиерът Кирил Петков отсрочва визитата си в Азербайджан, с цел да участва на гласуването в Народното събрание на актуализацията на бюджета, както и да покаже поддръжката на държавното управление за ръководителя на Народното събрание Никола Минчев. Това оповестиха от държавната пресслужба.
Оставката на Минчев беше поискана през днешния ден от депутати от „ ИТН “ (ИТН). Формалният мотив е, че той не закри през днешния ден съвещанието на депутатите при чуването на външния министър Теодора Генчовска. Под настояването за оставка са се подписали и депутати от Движение за права и свободи, ГЕРБ и „ Възраждане “, а гласуването е на следващия ден.
„ Министър-председателят Петков неведнъж и със съществени причини е заявявал поддръжката си за актуализация на бюджета, от която зависят данъчните облекчения за работещите родители, най-значителното нарастване на пенсиите за последните 10 години, ограниченията за понижаване на цената на енергоизточниците, помощта за бензина и дизела, както и доста други обществени заплащания, които вършат приемането на новия бюджет водещ приоритет за виновното към българските жители ръководство “, прецизираха от Министерския съвет.
Посещението в Азербайджан ще се реализира при първа опция.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР