Премиерът Кирил Петков отива на среща с протестиращите срещу зеления

...
Премиерът Кирил Петков отива на среща с протестиращите срещу зеления
Коментари Харесай

Трима от НСО плътно до премиера в парламента, той обяви, че отива на протеста пеша

Премиерът Кирил Петков отива на среща с протестиращите против зеления документ. Това разгласи самият той в коридорите на Народното събрание.

" Ще видите един министър-председател, който пешком потегля от Народното събрание и отива при протестиращите ", съобщи Петков. Впечатление правеше, че до момента в който той приказва пред публицисти, от самото начало три гарда на НСО бяха компактно до него – от двете му страни, както и зад него.

Премиерът разяснява и готвените митинги на разнообразни класи, недоволни от Бюджет 2022.

" В момента бюджетът е най-хубавото, което можахме да създадем в тази обстановка. Защо вършим актуализация на бюджета? Защото след няколко месеца всички промени, които сме заложили в съдружното съглашение би трябвало да стартират да се случват. Вкарваме актуализацията - каква е концепцията? След промяната ние няма да понижаваме бюджетите. Просто с нарастването на успеваемост ще отиват при хората, които работят повече. В случая за огнеборец, това си говорихме и през вчерашния ден със синдикатите, че по този начин ще има повече пари за служителите на реда и за хората, които се борят с престъпността ", съобщи Петков.

България има вяра в целостта на Украйна, имаме вяра че всяка страна, в това число и Русия, в случай че влезе с танковете, това е нарушение на интернационалното право. Абсурдно е да се мисли, че тези провинции сами работят, сподели още той.

" Ние сме явен сътрудник в Европейски Съюз и НАТО, солидарни сме с позицията на Европейски Съюз за Украйна и с квалифицираните наказания ", добави той. Обясни, че се приготвят разновидности, тъй че да не останем без енергийни източници. По този метод гледаме българския интерес, само че работим дружно с сътрудниците в Европейски Съюз ", разяснява министър председателят.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР