Премиерът Кирил Петков от Брюксел и вицепремиерът му Асен Василев

...
Премиерът Кирил Петков от Брюксел и вицепремиерът му Асен Василев
Коментари Харесай

Кирил Петков и Асен Василев отговориха на критиките на президента за цената на тока

Премиерът Кирил Петков от Брюксел и вицепремиерът му Асен Василев от София дадоха отговор на рецензиите на президента Румен Радев, че времето за разбори и положителни планове е изтекло.

В отговор на рецензиите на президента, че държавното управление е назначило нови хора в енергетиката, само че резултатите се бавят, Кирил Петков съобщи, че новите членове на КЕВР са огромни експерти и изцяло самостоятелни хора, от които до две седмици чакат план на протичащото се.

За мен нещата се движат в вярната посока. Факт е, че в януарските сметки са включени спомагателните помощи, които бяха акумулирани от декември и януари. И се надявам, че всички дребни бизнеси видяха разлика от януарската си фактура. Допълнително това ще се случи в този момент и през март, ще има спомагателни помощи, съобщи Кирил Петков, министър-председател.

По думите на Петков било естествено всеки един от нас да желае по-бързи резултати и се работи целеустремено в тази посока.

Аз това, което виждам е, че в министерство на енергетиката дават всичко от себе си и новите назначения, които Народно събрание утвърди за КЕВР ще имаме доста по-добри резултати в сравнение с до момента, счита Кирил Петков, министър-председател.

На рецензията, че би трябвало да се завърши с анализите, тъй като по този начин цени не падат, отговори и финансовият министър Асен Василев

С анализите, що се отнася до обезщетенията, приключихме още през декември, когато беше призната нова скица за обезщетения. Ако бяхме запазили остарялата на служебното държавно управление, обезщетенията щяха да бъдат много по-ниски, счита Асен Василев, вицепремиер и министър на финансите.

Новата скица за доста по-високи обезщетения е нотифицирана от Брюксел и това са дейности, а не разбори напомни още Василев.

Що се отнася до това дали и по какъв начин ще се построяват нови нуклеарни мощности - мисля, че съдружното съглашение е изцяло ясно. България е нуклеарна страна, тя ще построява нови нуклеарни мощности. Трябва да се направи разбор къде е най-евтино това нещо да се случи, сподели Асен Василев, вицепремиер и министър на финансите.

Василев изясни, че задачата на визитата му с енергийния министър в Съединени американски щати, е била да се обсъдят разновидности, в случай че бъдат застрашени енергийните доставки поради рецесията в района.

По тематиката работиха: И.Цонева, Д.Апостолова, Н.Минков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР