Премиерът Кирил Петков освободи зам.-министъра на здравеопазването Георги Йорданов, който

...
Премиерът Кирил Петков освободи зам.-министъра на здравеопазването Георги Йорданов, който
Коментари Харесай

Петков уволни зам.-министър на Нинова

Премиерът Кирил Петков освободи зам.-министъра на опазването на здравето Георги Йорданов , който е квотата на Българска социалистическа партия, стана ясно от известие на държавната пресслужба. Именно той беше нагърбен да реализира контрола върху заразните болести, каквото е Covid-19. И е виновен за де факто спрялата от месец имунизация.


Напомняме, че преди по-малко от година Йорданов изненадващо се озова в новото Политбюро на Корнелия Нинова, която очевидно го протежира в кабинета. Сега обаче е бил уволнен от Министерски съвет със съответната заповед на министър-председателя, само че без посочени претекстове.

Според Lupa.bg в коридорите на властта се твърди, че Петков обширно се срещнал с фигурата на някогашния народен представител от Левицата и неговата щерка – Десислава Йорданова , която нашумя с подправени дипломи като общински началник в Община Родопи.

Напомняме, че като декан на медицинския ВУЗ в Пловдив Йорданов се прочу с даването на потвърдено подправена диплома на дъщеря си. Благодарение на татко си тя има тапия за магистър, без да е предходна през бакалавър, което е безусловно наложително по закон. Особено за заемане на обществена служба 10 години.



Включително като секретар на община - служба, която се заема в 99,9% от случаите от адвокати. Най-парадоксалното е, че незавършилата даже като бакалавър Йорданова е работила като Главен специалист в отдел обучение. Въпреки, че я спипаха през 2020г., тя отърва присъда поради изтекла отминалост на проблема.

Преди да бъде уволнен, Йорданов осъществяваше надзор върху Националния център по заразни и паразитни заболявания, Националния център по публично здраве и разбори, Националната експертна лекарска комисия, Националния център по радиобиология и радиационна отбрана, както и върху активността на районните здравни инспекции.

С друга заповед Петков назначи Божидар Костадинов за вице на транспортния министър Николай Събев.

Егор Глазунов
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР