Премиерът Кирил Петков обяви в петък, че не може да

...
Премиерът Кирил Петков обяви в петък, че не може да
Коментари Харесай

Премиерът: Ще успеем да изчистим задкулисието от управляващата коалиция

Премиерът Кирил Петков разгласи в петък, че не може да се приказва за неуспех на ръководството на страната и изрази вяра, че ще успее да почисти ръководещата коалиция от задкулисието.

" Случва се една смяна, която стартира от предходната година, а тя е доста сложна. Мисля, че ще успеем да почистим задкулисието от ръководещата коалиция ", сподели Петков, който гостува в предаването " Панорама " на Българска национална телевизия. Премиерът открои като голям проблем, че през първите 6 месеца на са знаели кой тъкмо седи зад “Има подобен народ” .

“Нашият голям проблем през първите 6 месеца е, че не знаехме кой дава отговор за Има Такъв Народ, дали е Тошко Йорданов, дали е Слави Трифонов, дали е някой зад Слави Трифонов”, сподели Петков.

Той напомни, че в петък още един народен представител от “Има подобен народ” - Кирил Симеонов е напуснал партията на Слави Трифонов.

“Днес още един народен представител от Има Такъв Народ сподели предпочитам България и няма да натискам повече бутона с Движение за права и свободи и ГЕРБ. Ние сме в Народното събрание поради хората на улицата”, сподели Петков. Премиерът изрази вяра, че “ще има още няколко такива случаи в идващите дни. Ние сме в Народното събрание поради тези хора на улицата.”, сподели Петков.

Премиерът уточни, че през днешния ден е обидил на думи като " пазарлък ". По-рано президентът Румен Радев разяснява политическата обстановка в страната и загатна този термин.

" Както всички българи, и аз проследявам с оскърбление разпада на това Народно заседание. Партиите би трябвало да са наясно, че с тези кални битки дискедитират цялата политическа система, че българският парламент не е пазарище. Едните пазарят депутати, другите се договарят да връщат остарелия корупционен модел, само че и двете страни убиват доверието на българите в политическата класа, убиват го с речта си, с държанието си, с популизма ", сподели президентът.

В " Панорама " Кирил Петков сподели - " Даже леко през днешния ден се наскърбих от думи като пазарлък. Това, което сме дали обещание е, че ще доведем борбата до край”, сподели Петков.

Премиерът Кирил Петков напомни, че при митингите преди 1 година президентът слезе на площада и подвигна пестник.

" Същите хора бяха на площада и те споделиха не желаеме Движение за права и свободи, ГЕРБ да дефинират бъдещето на народа. Сеге е историческият миг, когато президентът може да върне това, което народа му даде. Сега е моментът, когато той би трябвало да каже смяната не беше приключена със служебните кабинети и изборите. Тази смяна е дълъг развой и аз стоя с хората, които застанаха зад мен”, сподели Петков.

Той уточни, че не споделил неприятна дума за Радев досега.

Очаквайте детайлности
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР