Премиерът Кирил Петков обяви от трибуната на Народното събрание, че

...
Премиерът Кирил Петков обяви от трибуната на Народното събрание, че
Коментари Харесай

Кирил Петков: В България няма работеща прокуратура

Премиерът Кирил Петков разгласи от трибуната на Народното събрание, че в България няма работеща прокуратура под управлението на настоящия основен прокурор и той би трябвало да се отдръпна.

Петков сподели това, откакто от Движение за права и свободи обявиха, че държавното обвиняване е опънало чадър над предприемача Иво Прокопиев.

Депутатът от Движението Йордан Цонев съобщи на премиера осем папки със сигнали, свързани с Прокопиев, които Петков да съобщи на прокуратурата и проверяващите органи, както направи преди време с директория с 19 имена:

„ Ето това там са сигналите, които сме събрали от антикорупционната търсачка Google. Те касаят лицето Иво Прокопиев, който, както знаят всички, е медия монополист, олигарх. Искам да ви ги връча и да ви помоля да извършите обещанието. “

Премиерът Кирил Петков отвърна:

„ Ние ще го вземем, ще го предадем, няма проблем. Но съгласно мен, в случай че и вие нямате доверие на българската прокуратура, тук имаме един общ проблем, който би трябвало да решим, който е повече от самостоятелните сигнали. Ако има даже един човек, над който има чадър, както вие казахте, това значи, че нямаме работеща прокуратура. Така че аз ще взема тези сигнали,  само че това, което ме радва, е, че очевидно почваме да се сплотяваме в по-голяма група, че този основен прокурор би трябвало да си върви. “
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР