Премиерът Кирил Петков обяви, че очаква да бъдат повдигнати обвинения

...
Премиерът Кирил Петков обяви, че очаква да бъдат повдигнати обвинения
Коментари Харесай

Кирил Петков очаква да бъдат повдигнати обвинения на освободеното ръководство на Булгаргаз 

Премиерът Кирил Петков разгласи, че чака да бъдат повдигнати обвинявания на към този момент освободеното управление на държавната компания " Булгаргаз ". Причините - подозрения, че се е работило в интерес на " Газпром " и че поради взети от управлението решения цените на тока са скочили с цели 30% за последните месеци.

Това разгласи самият Петков през днешния ден на конференция след съвещание на Министерския съвет, на което кабинетът одобри оферти от Министерството на финансите проектобюджет за 2022 година

" Много ясно би трябвало да се каже, че уволнението на тези хора е функционалност на обстоятелството, че имаме вяра, че те не са работили вярно. Водим следствие и сме сигурни значително, че част от техните решениея водят до високите цени. Трябва да се каже, че техните решения изключително на база какво идва като количество от " Газпром " и какво - от Азербейджан. Надявам се, че службите ще ни кажат защо става дума и че ще издигнат обвинявания ", изясни министър председателят.

Той съобщи и че от през днешния ден с изключение на Министерство на вътрешните работи по тематиката работи и ДАНС. Петков акцентира, че оттук насетне нямало по какъв начин някой да си мисли, че може да взема неверни решения и да му се размине по-късно.

Петков още веднъж повтори, че към този момент е потвърдено, че " Булгаргаз " е можела да получи цялото количество контрактуван азерски газ, макар че интерконекторът с Гърция не е подготвен. Това е можело да стане през входната точка на Неа Месемврия. Заради подписани анекси от " Булгаргаз " обаче, цената нямало да е същата, като тази по дълготрайния контракт, акцентира Петков.

" Това е очевадна неточност или целеустремен неверен избор на снабдител. "

Иначе - Петков разгласи и че започва работна група, която да разиска помощи за общинските учебни заведения, лечебни заведения и детски градини поради скъпия ток. В същото време той направи отпратка към последните разкрития на Борис Бонев в София, които демонстрираха по какъв начин общините могат да похарчат за едно и също нещо суми с големи маржове, които наподобяват нелогични и противозаконни.

" Когато такива неща не престават, не можем да приказваме, че общините просто нямат пари за осветяване. Ще желаеме точните елементи от всички и ще преценим защо става дума. Искаме да отделим политическия пиар от действителната потребност от помощ ".

Петков разяснява доста в резюме препоръчаният от Асен Василев бюджет. Нарече го " бюджет на растежа ", което е към този момент известна имитация на самия Василев.

Според Петков финансовите вложения тази година ще са на невиждано равнище и точно те са повода за високия недостиг. Без тях бюджетът щял да бъде на остатък.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР