Премиерът Кирил Петков обяви, че държавата обявява война на рецидивистите

...
Премиерът Кирил Петков обяви, че държавата обявява война на рецидивистите
Коментари Харесай

Полицаи си миели безплатно колите в автомивката на убиеца Семерджиев

Премиерът Кирил Петков разгласи, че страната афишира война на рецидивистите на пътя и стартира огромна акция против шофиращите под въздействието на опиати.



" Войната, която се афишира против нарушителите на пътя, се афишира за хиляден път в България. За страдание, нещата при нас са " Всяко знамение за три дни ", живеем от скандал до скандал, а до идващия скандал тази тематика ще бъде забравена. Понякога ограничения се взимат, само че явно не са задоволителни ", сподели някогашният вътрешен министър Емануил Йорданов в студиото на " България заран ".

Според него един от огромните проблеми е неуважението към закона.

" Очевидно е, че доста хора са го пазили, а въпреки това - във връзка с тези нарушавания ние нямаме доста показателна наказателна политика. Те се възприемат като дребни, когато няма потърпевши хора, по този метод доста хора си мислят, че могат да се държат на пътя по този начин, както си желаят. Би могло да се приказва за полицейски чадър, появяват се такива данни в общественото пространство ", разясни Йорданов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той счита, че някои хора са си затворили очите, че Георги Семерджиев е карал с подправени номера.

" Това приказва задоволително за неналичието на надзор в Министерство на вътрешните работи. Досега нямаме 100% достоверна информация за това кой е бил с него и какво тъкмо е правил във съдбовната нощ. Прекаленото изнасяне на информация би навредило на следствието. Предполагам, че в случай че полицайката беше подала сигнал и беше помогнала за откриване на случая, би употребила това в своя отбрана, в това число и обществено. След като нямаме сходно изказване от нейна страна, надали това се е случило ", безапелационен е някогашният вътрешен министър.

По думите му пътищата ни са в окаяно положение, само че все пак се кара с превишена скорост.

" Случаят, за който приказваме, не е резултат от неналичието на закон, а фрапантното му нарушаване. Едно е да имаш глоба на хартия, друга е тя да бъде наложена действително. Трябва да се усъвършенства организацията на работа, би трябвало да се усъвършенства вътрешният надзор. Не може да се приказва, че голям брой чиновници от 2 районни ръководства на Столична дирекция на вътрешните работи са си миели гратис колите в автомивката на въпросното лице и никой нищо да не знае за това. Това е неуместно. На всички, които са имали отношение към случая и не са изпълнили отговорностите си, би трябвало да им се търси отговорност ", добави той.

Емануил Йорданов счита, че даже фотосите на Георги Семерджиев демонстрират арогантността му.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР