Премиерът Кирил Петков обяви, че България се присъединява към другите

...
Премиерът Кирил Петков обяви, че България се присъединява към другите
Коментари Харесай

България ще изпрати хуманитарна и военно-логистична помощ за Украйна

Премиерът Кирил Петков разгласи, че България се причислява към другите страни в Европейски Съюз и НАТО, които ще поддържат Украйна с филантропична и военна-логистична помощ. 

Хуманитарната помощ ще включва облекла, обувки, палатки, чаршафи, одеяла, с цел да сме сигурни, че украинските жители усещат поддръжката на нашата страна.

" Днес желая още по-ясно да изразя острото наказание на съветската експанзия върху Украйна. Това е братоубийствена война. В момента от двете страни вече няколко хиляди млади бойци са починали. Едновременно с това имаме и много цивилни жертви, а и доста огромна част от цивилното население в Украйна се крие по спирките на метрото и всеки ден и всяка нощ чака да има заличаване на техните домове ", съобщи министър председателят Петков в изключително послание към нацията. 

Той добави, че е направен списък на българите в Киев, които желаят да се изтеглят. Имаме 140 нови индивида, към 30 има в посолството, и чакаме безвреден зелен кулоар за изтеглянето им от Киев. 

" Българското държавно управление не може да стои със затворени очи, когато виждаме мирни жители под подобен огромен риск в тази братоубийствена война. Толкова е тъпо по какъв начин един водач стои в сигурност на дългата маса, а млади бойци, поради неговите ужасяващи решения млади бойци от двете страни сега умират ", акцентира Петков.

" Призоваваме съветското управление да се откаже от злокобната активност, която се прави сега. Но Путин би трябвало да знае, че целия свят осъжда неговите дейности ", добави министър председателят. 

Въоръжените ни сили правят планова активност за повишение на готовността си за реагиране на рецесии в народен и съюзен формат. " Влошаващата се среда за сигурност в Черноморския район наложи предприемане на ограничения в отговор на рецесия. Формирования от всички типове въоръжени сили и командвания организират мероприятия за повишение на ситуационната информираност, за взимане на обоснования решения. Поддържане подготвеност и осъществяване на мероприятия за гарантиране на суверенитета на страната ни. Подготовка за отговор на дейности, застрашаващи независимостта на България ", посочи адмирал Емил Ефтимов. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР