Премиерът Кирил Петков обвини младежкото движение на ГЕРБ за разпространени

...
Премиерът Кирил Петков обвини младежкото движение на ГЕРБ за разпространени
Коментари Харесай

Премиерът: Паниката с горивата стана заради хибридна война, поведена от младежите на ГЕРБ

Премиерът Кирил Петков упрекна младежкото придвижване на ГЕРБ за публикувани фотоси на бензиностанции с опашки, които под формата на хибридна война, са желали да всеят суматоха у популацията. Това стана след среща сред премиера и министри с Петролната и газова асоциация и представители на „ Лукойл “.

„ Оказа се, че не просто има количества горива, а има огромни количества в цялата система, всички са заредени, няма проблеми по веригата. Единствената причина за суматохата в сряда е, че са се употребявали фотоси от няколко дребни бензиностанции, които са разпращани в обществените мрежи под политическа или хибридна офанзива. Хората, които са ги популяризирали, са свързани с младежката асоциация на ГЕРБ. Ето по какъв начин употребяват страха от войната макар, че цялата система е обезпечена с гориво и се основава суматоха за няколко часа, която кара хората да се подреждат на опашки и да пълнят резервоари “, по този начин разяснява на ексклузивен брифинг обстановката с опашки по бензиностанциите Кирил Петков.

Премиерът остро осъди сходни дейности и уточни, че от тук нататък държавното управление ще има тактика за реакция в такива случаи – оборване на зловредни клюки.

„ Усетим ли сходен вид хибридна офанзива, политическо разлюляване на системи и правене на политически дивиденти на гърба на хората ще споделям неотложно послание към хората да не се подават да сходни неистини и операции. Следете какво споделя държавното управление и не се тормозете, горивото е на всички места, танкерите идват в базите, вносът се случва, няма причина за суматоха, става дума единствено за груби операции “, уточни още Петков.

По думите му дребните бензиностанции с дребни количества са вдигнали цените, с цел да не затворят, това е довело до голямо търсене и от там завишаването на цените по другите обекти, защото чисто логистично не е можело да се навакса на търсенето – количествата са били по хранилища.

„ Има малко покачване на цените на база това, което се случва в света. Но приказваме за суматохата, където имаше бензиностанции с над 3 лв. цена на горивото. Завъртяха се фотоси от там из обществените мрежи с платени постове от младежката организация на ГЕРБ. Голямото търсене резултира в суматоха. Но беше овладяна, търсенето беше овладяно, цените бяха в естествени размери – да по-високи, тъй като на международно равнище са по-високи, само че не в тези от под паника стойности “, добави министър председателят.

Жалко е да се употребява страхът на народа за политически цели, обърна се Кирил Петков към водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Министерски съвет ще стане директна точка за контакт към Европейската прокуратура. Това значи, че сигнали към Министерски съвет ще бъдат препращани към Екологичен потенциал.

„ Искаме да създадем едни нови връзки сред Министерски съвет и Европейската прокуратура, тъй че да няма медиатори, и да пращаме непосредствено сигнали за корупция с европейски средства “, уточни още министър председателят.

В 14 часа през днешния ден ще има брифинг за цената на природния газ в Министерство на енергетиката.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР