Премиерът Кирил Петков не се съгласи с упрека на президента,

...
Премиерът Кирил Петков не се съгласи с упрека на президента,
Коментари Харесай

Кирил Петков от Брюксел: С новите назначения в КЕВР ще има по-големи резултати

Премиерът Кирил Петков не се съгласи с упрека на президента, че и след промените в енергетиката и в КЕВР няма смяна.

" Ние всички чакаме доста бързо да се случат нещата, които желаеме, това цените да паднат, мораториумът да отпадне. Това, което доста се радваме, че в КЕВР новите членове са хора, които са огромни, безусловно самостоятелни хора. За мен нещата се движат в вярната посока ", разяснява Петков след първото си присъединяване в Европейския съвет.

" Работи се целеустремено, само че несъмнено, всеки един от нас желае да се случи по-бързо. Министерството на енергетиката дава всичко от себе си. И в този момент чакаме в идващите две седмици да кажат своя план по какъв начин наподобяват нещата. С новите назначения в КЕВР ще има доста по-големи резултати, уверен е още министър председателят.

" И в този момент чакаме в идващите две седмици да кажат своя план по какъв начин наподобяват нещата ", заяви министър-председателят.

Той уточни, че и мартенските сметки за електричество ще са сензитивно по-ниски за хората.

Кирил Петков разяснява и идните митинги против зеления документ. Той съобщи, че оперативната информация е, че от цялата страна ще бъдат доведени хора, които просто да показват противоречие с държавното управление.

" Информацията, която пристигна при нас, че има едни хора, които са там за същинския митинг, желае да се махне зеленият документ, би трябвало ясно да кажем, че и цялото държавно управление желае да се махне зеленият документ, изчакваме единствено да няма риск за здравната система ", анонсира Петков.

" Има една цяла група от хора, по наша информация, която идва единствено с цел да покаже противоречие с българското държавно управление, част от престъпния контингент от другите региони на България ще бъдат включени, с цел да се опитат да създадат провокация. За хората за документа, разбирам, протестирайте, само че внимавайте от другите, които не са от вашата група, и са там изпратени единствено с цел да вършат хулигански прояви ", обърна се към митинга министър председателят.

" Министерство на вътрешните работи сега преглежда всеки един от тези сигнали, ще бъдат нотифицирани и ще бъдат осведомени, че полицията има поради тяхното присъединяване ", сподели още той.

" Протестът е значима форма на връзка на обществото, само че не би трябвало да се употребява от подмолни придвижвания, хора, които са свързани с подземния свят ", добави Петков.

Той заяви още, че е разговарял дълго с Еманюел Макрон, който приветствал напредъка ни със Северна Макеедония. За малко разискал и с Урсула фон дер Лайен измененията в частта за енергетиката от Плана за възобновяване, като са се разбрали за спомагателна среща сред екипите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР