Премиерът Кирил Петков не се появи в парламента за планираните

...
Премиерът Кирил Петков не се появи в парламента за планираните
Коментари Харесай

Кирил Петков не дойде в парламента за контрол. ДПС и ГЕРБ направиха скандал |

Премиерът Кирил Петков не се появи в Народното събрание за плануваните блицконтрол и парламентарен надзор. Отсъстваше и вицепремиерът Асен Василев, като в залата бяха единствено Корнелия Нинова и Гроздан Караджов. Опозиционните партии - Движение за права и свободи и ГЕРБ - се възползваха от това i сътвориха скандал, преминавайки през границите на положителния звук.

„ Премиерът може би счита, че през днешния ден има професионален празник и по тази причина няма да пристигна, защото през днешния ден е Денят на шегата “, сподели Йордан Цонев от Движение за права и свободи.

Цонев добави, че дори си е купил нова вратовръзка “байдънка ”: “Президентът Байдън обича да носи тъкмо такива връзки и вижте, не излъгах, че ми я е подарил, а съм си я купил в тази чест, в чест на този празник. Това беше, несъмнено, моят привет по случай деня на шегата към цялата зала. Но в този момент съществено – предлагам ви идващия петък да бъде блиц контролът, да не организираме през днешния ден блиц надзор, тъй като това е сакат блиц надзор и си губи смисъла. "

„ Благодарим на Нинова и Караджов, но ние сме се подготвили за други хора. Те не са разбрали, че през днешния ден има надзор ", сподели Тома Биков от ГЕРБ. Имам възприятие, че някои хора започнаха да се крият, добави той. Според него Кирил Петков е желал да уплаши ГЕРБ с ареста на Борисов, само че се е уплашил самият той.

Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия изясни, че е станало ясно, че Петков ще се яви идната седмица. Председателят на Народно събрание Никола Минчев изясни, че Петков е възпрепятстван да участва заради служебни задължения. Асен Василев е в Милано.

Скандалът продължи, откакто ГЕРБ демонстрираха от трибуната фотография на Кирил Петков, който беседва с протестиращите служители на реда в центъра на София. „ Имаме отмора и му кажете, че има блицконтрол. По всичко проличава, че е в центъра на София “, сподели Десислава Атанасова. Стана ясно, че Петков ще инспектира Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ".

Да допуснете Лена Бориславова в зала, тя приказва по значими тематики, очевидно тя е министър-председателят, предложи Хамид Хамид (ДПС). Никола Минчев сподели, че му постанова наказване за следващата му засегнатост.

" Можеше да пристигна в 9 часа и след това да отиде на " Капитан Андреево " и нямаше да се стигне то тези забележки, в случай, че тези задължения не са изключително незабавни ", сподели Христо Гаджев от ГЕРБ.

Управляващите отвърнаха, че отсъствието е по изключение. „ Не мога да схвана тази покруса, откакто Бойко Борисов четири години никой не можеше да го вкара в тази зала “, заяви Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия.

За съпоставяне, в третия кабинет на Бойко Борисов към него са отправени 26 питания, 17 опита за чуване и 25 въпроса, на които е желано да се отговори устно. Той пък е дал отговор на 5 въпроса онлайн, както и на 5 питания. Проведени са и 3 чувания.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР