Премиерът Кирил Петков не можа да обясни пред репортери къде

...
Премиерът Кирил Петков не можа да обясни пред репортери къде
Коментари Харесай

Петков не обясни къде се губят 3-те милиарда лева, уж дадени за компенсации за тока, обвини опозицията, че създава напрежение

Премиерът Кирил Петков не можа да изясни пред кореспонденти къде са 3-те милиарда лв., които сякаш са дадени за обезщетения поради високите цени тока. Той твърди, че като помощи са изплатени 4 милиарда лв., а от отговор на енергийния министър Александър Николов до депутати от ГЕРБ излиза наяве, че сумата е 1 милиарда лв..

Петков не разяснява цифрите и назова обвиняванията на ГЕРБ подправена вест:

„Имат единствено една-единствена цел сега – те се пробват да вкарват напрежение, изкуствено да подклаждат някакви пристрастености, които съгласно мен са безусловно неоснователни“, настоя министър председателят.

От ГЕРБ предизвестиха за готвени фрапантни нараствания на цената на тока. Според депутата Делян Добрев ръководещите отхвърлят да разгласят какви покачвания са поискали ЕРП-тата и топлофикацията и това е мотив за терзание:
„Знаете ли какво беше обяснението – не желаеме в този момент да тормозим хората. Ами щом не желаят да ги тормозят, то значи работата е за терзание. Нашата информация е, че желаните нараствания са в размери, достигащи двеста процента“.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР