Премиерът Кирил Петков не е посещавал родната си къща от

...
Премиерът Кирил Петков не е посещавал родната си къща от
Коментари Харесай

САМО В ПИК И РЕТРО: Кирил Петков не стъпва в родната си къща 

Премиерът Кирил Петков не е посещавал родната си къща от невръстна детска възраст, издават дупничани. Малко прочут факт е, че министър-председателят в действителност има корен в Дупница, откъдето е неговата майка Венета. Там до края на живота си са живели и неговите баба и дядо по майчина линия – Райна и Васил Богданови.

В момента къщата е непрестанно под ключ и не е в изключително приличен тип. Дворът е цялостен с вехтории, а градината и асмата към този момент не се поддържат, споделят съседи на премиера. Те разкриват, че през седмица-две да наобиколи парцела идвал неговият вуйчо Камен, който също живеел в София. Докато обаче бабата и дядото на Петков били жили, всичко в дома им блестяло от непорочност. След кончината им останала единствено табелката „ Образцов санитарен дом “, закачена на входната врата. Райна и Васил били начални учители по специалност и преподавали до пенсия в две от елитните съществени учебни заведения в Дупница. После баба му отворила малко магазинче в квартала и продавала кисело мляко и самун. Тя умряла първа, а дядото на Петков доживял до над 90-годишна възраст.

Дупничани признават, че към този момент не си спомнят и майката на премиера. Венета напуснала града още в VIII клас, когато отишла да учи в гимназия в София. После рядко се прибирала. Срещнала бащата на Кирил – Петко, в Пловдивския университет, където следвала за преподавател по български и литература и се омъжила. После пристигнало и заминаването за Канада, където тя живее и до момента и работи като началник на клон на библиотека. Броени пъти посещавала родната си къща по-късно, а нормално когато се прибирала, вземала възрастните си родители в София, до момента в който те били живи.

Всъщност корените на Петков по майчина линия идвали от дребното село Грамаде в община Дупница, само че там не е останало нищо от тогавашната остаряла къща на фамилията. Никой не е ходил от години в селото, няма защо, разясняват локални от Грамаде.

По време на предизборната си акция водачът на „ Продължаваме промяната “ се отби и до Дупница, само че не беше триумфално посрещнат от съгражданите си. По-възрастните признават, че не имат вяра да направи нещо за своя край, в случай че от дете не му стъпвал кракът там.



Тротоарът пред къщата не е поддържан



Дворът е обсипан с движимости



Кирил Петков с майка си и дядо си
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР