Премиерът Кирил Петков, който има отрицателен PCR тест от днес

...
Премиерът Кирил Петков, който има отрицателен PCR тест от днес
Коментари Харесай

Премиерът се срещна с Възраждане и Мангъров

Премиерът Кирил Петков, който има негативен PCR тест от през днешния ден и е освободен от карантината, се е срещнал с представители на " Възраждане " и техния специалист по епидемиологичните въпроси доцент Атанас Мангъров.



Тема на срещата на премиера и представителите на " Възраждане " са Covid ограниченията и зеленият документ, за чието отпадане упорстват от групировката.

В сряда " Възраждане " провежда митинг против зеления документ пред Народното събрание и влезе в конфликти с полицията. Тогава Петков изрази подготвеност да се срещне с представители на протестиращите когато карантината му изтече, с цел да ги изслуша и показа причините на държавното управление в интерес на ограниченията и документа.

В петъчната среща са взели участие заместник-председателите на партията Цончо Ганев и адв. Петър Петров, само че не и водачът на групировката Костадин Костадинов, чиято карантина продължава, защото не е имунизиран.

От вторник министър председателят Кирил Петков, президентът Румен Радев и представители на парламентарно показаните партии се самоизолираха откакто се оказаха контактни на инфектирания с Covid-19 ръководител на Народното събрание Никола Минчев. За позитивната проба на Минчев се разбра в понеделник вечерта след няколкочасово съвещание на Консултативния съвет за национална сигурност.

След него се наложи да се карантинират общо 28 души, като за всички тях важат влезнали в действие от вторник нови, по-кратки периоди на изолираност. Във вторник Министерството на здравеопазването излезе с нова заповед, в която срокът за карантината се редуцира от 14 на 10 дни, а изолацията при контакт – от 10 на 7 дни. За хората с сложена бустерна доза беше позволено карантината да отпадне, в случай че показват негативен PCR тест, изработен след 72-рия час.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР