Премиерът Кирил Петков, който е на визита в САЩ, ще

...
Премиерът Кирил Петков, който е на визита в САЩ, ще
Коментари Харесай

Кирил Петков отлетя до САЩ, за да разговаря виртуално с Антъни Блинкен

Премиерът Кирил Петков, който е на аудиенция в Съединени американски щати, ще беседва виртуално с държавния секретар Антъни Блинкен. Срещата им ще е онлайн, защото посланик №1 на Съединени американски щати е под карантина поради позитивен тест за ковид, предава бТВ.

Днес е вторият ден от визитата на българския министър-председател оттатък Океана.

По-рано стана ясно, че Кирил Петков и президентът на Световната банка Дейвид Малпас са договорили среща на интернационалната финансова институция с държавното управление в София.

Двамата разговаряха в централата на банката във Вашингтон.

По-рано в Държавния департамент на Съединени американски щати министър председателят Кирил Петков се срещна с основния консултант по енергийните въпроси Амос Хохщайн, с подсекретаря по политическите въпроси на Съединени американски щати Виктория Нюланд, както и с координатора по политиката на глобите Джим О‘Браян. Акцент в диалозите са били дейностите на кабинета за енергийната самостоятелност на страната ни.

След срещите си в Държавния департамент, министър-председателят Кирил Петков посети Съвета по национална сигурност на Белия дом, където беседва със съветника по национална сигурност Джейк Съливан.

Двамата обмениха отзиви по отношение на непредизвиканата военна експанзия на Русия против Украйна, като потвърдиха готовността си да продължат да поддържат народа и държавното управление на Украйна и да накарат Русия да заплати за своите дейности,

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР