Премиерът Кирил Петков качи във Фейсбук профила си снимка с

...
Премиерът Кирил Петков качи във Фейсбук профила си снимка с
Коментари Харесай

Кирил Петков: Аз и Димитър няма да се поддаваме на провокации

Премиерът Кирил Петков качи във Facebook профила си фотография с министър ръководителя на Северна Македония Димитър Ковачевски. " Аз и Димитър няма да се подаваме на провокации, а ще работим целеустремено и дружно. А на всички злонамерени страни просто мога да кажа: няма да ни спрете ", се споделя в съпътстващ текст към фотографията.

" Представете си жителите на Република България и на Република Северна Македония да се радват на взаимно почитание, ценене на правата им и разцвет. Двете страни да способстват интензивно за развиването на общи компании, които да основават голяма добавена стойност дружно, да имат растящи стопански системи, да имат взаимни детски лагери, да имат общи концерти, да имат общи просветителни стратегии, да няма граница сред двете ни страни, да няма дискриминация, да няма език на ненавист, да строим автомагистрали, да имаме съвременни влакови линии. За доста тези думи звучат като фантазия, други провеждат всевъзможни провокации това да не се случи, трети просто не желаят непоклатимост на Балканите. Аз и Димитър имаме вяра, че това е допустимо, и няма да се подаваме на провокации, а ще работим целеустремено и дружно, с цел да го реализираме. А на всички злонамерени страни просто мога да кажа: няма да ни спрете ", декларира още Петков в обявата си. 

Преди ден обява на премиера от Мюнхенската конференция по сигурността провокираха мнения в медиите, че министър-председателят е изразял македонския си сътрудник от обща снимка.

Македонският министър председател Ковачевски популяризира снимка  " от среща с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен и българския министър председател Кирил Петков ". Снимката е направена по време на обръщението на вицепрезидента на Съединени американски щати Камала Харис на Мюнхенската конференция по сигурността. Няколко часа по-късно министър председателят Кирил Петков разгласява във Facebook профила си същата фотография с Блинкен, само че без Ковачевски от нея.

" Борбата против корумпираните зависи и ще се случи основно с наши лични сили, само че в тази борба вземат участие и нашите сътрудници. Елиминирането на корупцията е главен приоритет за цялата демократична общественост и службите за сигурност. Ще работим дружно, с цел да се оправим с този проблем! Успеем ли да го създадем, вложенията и новите високоплатени работни места ще последват неотложно! ", написа Петков като заглавие на обявата си в обществената мрежа, към която с изключение на фотографията с Блинкен е качил и фрагменти с президента на Съединени американски щати Борис Джонсън и френския държавен глава Еманюел Макрон.

Македонският министър председател Ковачевски от своя страна отбелязва, че по време на  " сърдечната среща държавният секретар на Съединени американски щати е изразил цялостната си поддръжка за разговора и другарството сред Северна Македония и България и споделил откровеното си предпочитание да види двете страни дружно в Европейски Съюз ". " Споделяме мнението, че дружно сме по-силни като съдружници в НАТО. Съединените щати остават наш зает сътрудник в превъзмогването на провокациите. "

От българската държавна осведомителна работа показаха, че фрагментите са правени от фотографи на самия конгрес, а в случай че фотосът е редактиран, то това може да е станало несъзнателно в пресцентъра на кабинета.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР