Премиерът Кирил Петков и председателят на ЕК Урсула фон дер

...
Премиерът Кирил Петков и председателят на ЕК Урсула фон дер
Коментари Харесай

Петков заведе Урсула в Софийския университет

Премиерът Кирил Петков и ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен посетиха Софийския университет „ Св. Климент Охридски “, който е един от бенефициентите по Плана за възобновяване и резистентност.

Във висшето учебно заведение двамата се срещнаха с планове на новаторски български компании, които са положителни образци за започващи високотехнологични стартъпи.

По линия на Механизма за възобновяване и резистентност ще се окаже помощ на страната ни да развие проучвателен университети, които ще оказват помощ за определяне на мощна връзка сред науката и бизнеса. Модернизацията на висшите учебни заведения ще способства за усилване на нововъведенията и на софтуерното развиване на България.

ЕндуроСат е българска ĸoмпaния в cфepaтa нa ĸocмичecĸaтa индycтpия. Има над 100 чиновници и cи пapтниpa cъc ЅрасеХ, НАСА и Европейската галактическа организация. Разполага с над 300 системи в орбита.

Дронамикс " е софтуерен стартъп, който работи по основаването на безпилотни самолети за доставки на товари. Българската компания е създала личен дрон, като крайната й цел е да улесни логистиката и метода на преместване на товари.

Българската финансово-технологична компания Пейхоук е първата започваща компания, оценена от вложители на над 1 милиарда $. Пейхоук дава фирмени дебитни карти и платформа за ръководство на разноски в над 30 страни.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР