Премиерът Кирил Петков говори пред Нова телевизия за първите си

...
Премиерът Кирил Петков говори пред Нова телевизия за първите си
Коментари Харесай

Кирил Петков: Зеленият сертификат може да отпадне през април, най-големият ни успех е управлението на ковид вълната

Премиерът Кирил Петков приказва пред Нова телевизия за първите си 60 дни на ръководство пред Нова телевизия.

" Може би най-големият ни триумф е по какъв начин успяхме да управляваме коронавирус вълната. Не затворихме страната и ограничаващите ограничения бяха малко, само че имаше доста работа това да се случи. Грешки вършим непрестанно. Никой не се е родил теоретичен. Правим най-хубавото, което можем и не ние боязън от нищо ", съобщи Петков за максимален триумф и най-голяма неточност в първите дни на държавното управление.

" Ние сме дребна страна и корупцията е структурирана от няколко центъра. Около тези центрове има доста хора по тях. Реалните хора, които са водещите не са толкоз доста хора. Щеше да е хубаво специфични служби да търсят тези имена, само че ние единствено от Google можем да ги намерим. Инструктирал съм полицията и ДАНС да няма човек над закона. Не желая да си премълчаваме за тези неща. В листата са и Бойко Борисов и Владислав Горанов. Не се разстройвам да прочета имената на други хора. Бих попитал прокуратурата за какво не разпитва Цветан Василев онлайн. Надявам се по-скоро да бъде поискана оставката на основния прокурор от министърът на правораздаването. За КПКОНПИ се надявам да мине относително скоро новия закон след гласуването на бюджета. Ще разделим на две и ще има опция за проверяващи функционалности. Бих се радвал да притеглим огромни експерти, които проверяват корупция, само че живеят отвън България, с цел да няма спор на ползи. Искаме Иван Демерджиев също да работи с нас за в бъдеще ", съобщи министър председателят за изнесения лист от 19 души.

" Най-лошият сюжет е, че има огромна степен на заплаха да има нападателен акт от Русия към Украйна идващите две седмици. Трябва да имаме ясна тактика да махнем рисковете. Надявам се да успеем да създадем верни стъпки. Трябва да сме подготвени да спрем експорта на ток. Тук приказваме за единствено при рискова обстановка. Това е в случай че се спре на 100% подаването на газ. Ние би трябвало да имаме явен проект. Бихме поканили съюзнически сили, само че ние би трябвало да използваме тази рецесия да възобновим армията си. Новите изтребители ще дойдат най-вероятно след две години. Аз имам вяра, че България няма да загуби своя суверенитет ", сподели Кирил Петков за рецесията в Украйна.

" Когато паднат интензивните кревати или в случай че се вдигнат имунизациите тогава зеленият документ ще отпадне. Въпросът е да сме сигурни, че няма да се стига до тежки моменти за здравната ни система. Допускам, че зеленият документ може да отпадне до април. В момента сме на към 600 интензивни кревати и в случай че паднем към 100 ще бъде добре. Всеки ден се разсънвам с цифрите и ги проучваме. Никой не обича ограничаващи ограничения ", съобщи Петков по отношение на коронавирус рецесията.

" Планът за възобновяване беше изпратен в точния момент, а по-късно имаше корекции по него. Виждаме добър отзвук от корекциите. Трябва да ни одобрят корекциите. Няма риск да загубим парите. Много по-важно е да ги изхарчим по рационален метод, в сравнение с да бързаме. Планът е добавка към националното финансиране ", съобщи Петков за Плана за възобновяване и развиване.

" Коментираме разнообразни имена за претендент за кмет на София на Продължаваме промяната, само че сега това не е най-важното. Няма да споделям още имена за нов ръководител на Българска народна банка. Има качества във всеки и изборът ще бъде сред положителни претенденти ", съобщи министър-председателят по отношение на кандидатурите за кмет на София и нов ръководител на Българска народна банка.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР