Премиерът Кирил Петков е в Брюксел, където втори ден продължават

...
Премиерът Кирил Петков е в Брюксел, където втори ден продължават
Коментари Харесай

Кирил Петков от Брюксел: България подкрепя изцяло Украйна

Премиерът Кирил Петков е в Брюксел, където втори ден не престават срещите на европейските водачи. Акцентите в диалозите през днешния ден са високите цени на електрическата енергия и елиминирането на съветската газова взаимозависимост.

" България поддържа напълно Украйна и Зеленски ни благодари. Обсъдихме с Байдън по какъв начин корупцията може да бъде инструмент за Путин в страните на Балканите. Това е инструментът, работиш с политическата буря, в случай че си Путин, караш ги да харчат национални пари за твои планове, това се оказва, че не е единствено в България, това е инструмент, който Путин е употребявал, с цел да осъществя геополитическите си цели на Балканите ", съобщи Кирил Петков.

По думите му е значимо да има непоклатимост и по отношение на Западните Балкани.

Евролидерите и Съединените щати се сплотиха под общо мнение, в което се показва подготвеност да се подхващат спомагателни наказания против Русия и Беларус и да се предотвратят опити рестриктивните мерки, които са им наложени, да бъдат избегнати.

Вчера в съвещанието на европейските водачи взе участие и американският президент Джо Байдън. Според него сега най-важно е демокрациите по света да показват единение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР