Премиерът Кирил Петков е провел работна среща с председателя на

...
Премиерът Кирил Петков е провел работна среща с председателя на
Коментари Харесай

Кирил Петков обеща на БАН подкрепа, но не и пари

Премиерът Кирил Петков е провел работна среща с ръководителя на Българска академия на науките. Академик Юлиан Ревалски. Ученият е срещнал министър-председателя с настоящата обстановка в академията , оповестяват от пресцентъра на Министерски съвет (МС).

Основна тематика на диалога е бил. Учените са на мнение, че той е непълен, с цел да действа институцията обикновено . В отговор министър председателят Кирил Петков подчертал, че образованието и науката са един от водещите цели за кабинета. Министър-председателят беше безапелационен, че науката би трябвало и ще бъде подкрепяна. Петков посочи, че водещо в това отношение ще бъде постигането на действителни резултати.

Друга тематика, която беше разисквани на срещата са механизмите за задържане на младите учени в България , както и напъните " изтеклите " от страната ни мозъци, да се върнат още веднъж в страната. В този подтекст е и декларираната воля на ръководещото болшинство за приемане на нов Закон за поощряване на научните проучвания и нововъведенията, който да включва обединен стандарт заложен от страната за качество на научните проучвания.
 Българска академия на науките плаши с митинг поради отделеното им в Бюджет 2022
Българска академия на науките плаши с митинг поради отделеното им в Бюджет 2022

Минималната заплата на помощник в Българска академия на науките през 2021 година е 946 лв
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР