Премиерът Кирил Петков е готов да се срещне с представители

...
Премиерът Кирил Петков е готов да се срещне с представители
Коментари Харесай

Премиерът кани протестиращи срещу зеления сертификат в петък |

Премиерът Кирил Петков е подготвен да се срещне с представители на протестиращите против зеления документ още в петък. Във включване онлайн пред Нова телевизия той разгласи, че защото има трета доза ваксина и при негативен PCR тест, карантината му ще бъде анулирана.

" Бих се срещнал с хора, които имат експертиза по тематиката " Ковид " - експерти, лекари, вирусолози. Ако имат градивни хрумвания по какъв начин по-добре да управляваме рецесията, бих се вслушал в техните отзиви. Само дружно, в случай че увеличим равнището на имунизация можем да предотвратим идната вълна да постанова по-сериозни ограничения ", сподели Петков.

Той изясни, че никой не харесва ограничаващите ограничения.

" Но какво вършим в случай, че към този момент 5000 болнични кревати са заети. Въпросът е какви по-добри ограничения има тъй че да вдигнем равнището на имунизация, тъй че по-малко българи да стигат до интензивните отделения. Това е тематиката на диалога, който би трябвало да се води. Не мисля, че има българин, който да се радва от това, че има зелен документ. Това е мярка, която подвига имунизацията и с която можем да избегнем затварянето на нашата стопанска система ", добави той.

Петков посочи, че в случай че не е трябвало да се карантинира, е щял да бъде в този момент на площада и да се срещне с хората там. Премиерът акцентира, че на всеки митинг има крайни позиции и на такива не обръща внимание. 

От думите му стана ясно и че държавното управление приготвя нов проект, с който да преодолее новата вълна на ковид. Той бил фокусиран върху това какъв брой са свободните интензивни кревати, а не какъв брой е общият брой инфектирани.

" Върху детайлите се работи, само че най-крехката част са тъкмо леглата за интензивните лекувания. Когато се запълнят интензивните кревати, то рискуваме здравето и живота на всички нуждаещи се от тях ", сподели Петков.

Ще затваряме евентуално стопанска система и учебни заведения единствено на база риск да няма достъп до интензивни кревати, добави той.

" Проблем с общия брой болнични кревати няма, но ситуацията става сериозно, когато в дадена област 80% от интензивните кревати са запълнени. Тогава идват тежките ограничения - по-леки ограничения ще се вземат при 70% запълняемост ", изясни министър-председателят.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР