Премиерът Кирил Петков даде изявление пред медиите веднага след първото

...
Премиерът Кирил Петков даде изявление пред медиите веднага след първото
Коментари Харесай

Петков: Спешно ще обсъдим предложението на КЕВР за покачване цените на тока, водата и газта

Премиерът Кирил Петков даде изказване пред медиите незабавно след първото съвещание на новия Министерски съвет.

" Мога да кажа, че разисквахме много значими и неотложни въпроси на дневен ред ", съобщи министър председателят Кирил Петков.

" Първата ни тематика беше по отношение на наводненията , които се случват - още на следващия ден ще поканим регионалните шефове на Смолян, Благоевград и Кърджали, които да дадат данни за вреди и да се направи проект, с цел да може страната да се погрижи за потърпевшите хора ", добави той. 

Втората тематика визира високите цени на тока, водата и газта .

" В най-спешен порядък би трябвало да обсъдим предлагането за повишаване на цените на тока, водата и газта от КЕВР. До на следващия ден сме си дали 24 часа да създадем разбор какво тъкмо е тяхното предложение, за какво тъкмо в този момент се случи и да предприемем ясни и съответни ограничения, с цел да избегнем това, което за нас наподобява като относително огромно нарастване ", добави той.

" Третата тематика е фокусът за зеления документ - до четвъртък ще бъде изработен юридически разбор по какъв начин да бъде въведена сходна мярка и първата стъпка ще бъде въведена на равнище Министерски съвет, след което ще се разиска по какъв начин може да бъде публикуван в цялата страна ", уточни още Петков.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР