Премиерът Кирил Петков честити на българските граждани 15 г. еврочленство.

...
Премиерът Кирил Петков честити на българските граждани 15 г. еврочленство.
Коментари Харесай

Премиерът с видеопослание за 15 г. еврочленство: България е тук, защото има какво да каже

Премиерът Кирил Петков честити на българските жители 15 година еврочленство. Той показва, че мястото ни е тук, само че не в периферията на Европейски Съюз, а като негов мотор.

" Европейският съюз стартира като план за мир, само че във времето той стана най-големият пазар на света, културен център, споделени полезности и споделени благоприятни условия ", декларира във видеопосланието министър председателят Кирил Петков. Видеото е оповестено на уеб страницата на Министерски съвет и е във връзка началото на 15-та година на участието на България в Европейски Съюз.

Според Петков Европейски Съюз може да се надгражда и България би трябвало да има дейна, градивна роля в това надграждане.

" Ние към този момент не би трябвало да сме в периферията, ние би трябвало да сме мотор, член, който дава най-хубавите си мозъци за развиването на личната си страна, която след това развива и целия Европейски Съюз ", споделя министър-председателят.

" Като държавно управление, нашата задача е гласът на България да бъде чут ", добавя министър председателят. И продължава: " Когато седнем на масата с другите страни членки, те към този момент би трябвало да знаят, че България е тук, с цел да надгражда този Европейски Съюз. България е тук, тъй като има какво да каже ", показва Петков.

Той пожелава 2022 година да е ново начало за Европейски Съюз и неговото развиване, ново начало за България като по-активен, по-конструктивен член на този съюз. Само дружно можем да се гордеем, че сме европейци и - още повече, че сме българи, споделя министър председателят Кирил Петков.

Във видеопосланието взе участие и ученият проф. Леандър Литов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР