Премиерът Кирил Петков бърка категориите и не е наясно с

...
Премиерът Кирил Петков бърка категориите и не е наясно с
Коментари Харесай

Каримански: Петков бърка икономическо и социално, лъжат елементарно всеки ден

Премиерът Кирил Петков бърка категориите и не е наясно с понятието социално-икономически живот. Това съобщи пред БГНЕС депутатът от „ ИТН “ Любомир Каримански, ръководител на Бюджетната комисия.

„ Не бива да бъркаме категории. Не могат да се дават причини, както чух да го прави министър председателят Петков. Той дава обществени причини в икономическата част. Това са две разнообразни науки, две разнообразни посоки в социално-икономическия живот “, съобщи Каримански.

Според него неизпълнението на съдружното съглашение от страна на „ Продължаваме промяната “ не е обикновен проблем. „ Вие ще наречете ли обикновено някой от вашето семейство да ви лъже всеки ден и да не споделя задоволително неща, които се одобряват единствено от един член и другите да не ги знаят “, добави той.

Една от особеностите на икономическата политика на премиера Петков и неговия финансов министър Асен Василев е заложената огромна капиталова стратегия в бюджета за тази година, като към средата на годината тя е изпълнена единствено на към десетина %.

„ Когато не се извършва една капиталова стратегия, последствията ще бъдат да няма подобен огромен стопански напредък “, акцентира Каримански. Той означи, че доста огромна част от регистрираните вложения се дължат на „ Лукойл “ и нидерландското отделение на „ Лукойл “, което 99% е реинвестирало. „ Именно затова се регистрира подобен огромен растеж на вложенията “, добави ръководителят на Бюджетната комисия.

Каримански уточни, че високата инфлация няма по какъв начин да не повлияе върху регистрирания висок стопански растеж през първата половина на годината. Затова спомага и увеличеният експорт на оръжия.

„ Износът на оръжия по справедливи аргументи се е нараснал неколкократно. Ако всички премълчават това нещо, за какво не забележим договорите, които са подписани за износа на оръжие, до каква степен тези контракти дефинират избрани лимитни рамки и тези лимитни рамки с какъв брой са увеличени “, съобщи депутатът от Има Такъв Народ.

По отношение на дълговата политика на настоящия кабинет, Каримански уточни, че „ държавното управление желае да усили рамката на дълга, само че сега не е ясно дали ще се употребява този дълг “.

Това, което съгласно него в действителност би трябвало да ни безпокои през идващите месеци са неяснотите към вноса на „ синьо гориво “. През този месец в страната ни дойде природният газ от прословутите два танкера, само че с цел да си подсигурява енергийната сигурност България би трябвало да има дълготрайни контракти за газ, каквито досега не са подписани. Тази обстановка основава изключително мощно напрежение измежду бизнеса.

„ Всяко едно нещо, което не знаем би трябвало да ни безпокои “, бе сбитият отговор на Любомир Каримански по отношение на несигурността и неяснотите към газовите доставки. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР