Премиерът Кириакос Мицотакис и държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен

...
Премиерът Кириакос Мицотакис и държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен
Коментари Харесай

Мицотакис и Блинкен обсъдиха опасностите пред свободното корабовлаване

Премиерът Кириакос Мицотакис и държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен разискаха по телефона обстановката в Ивицата Газа и Червено море, както и опасенията по отношение на свободното мореплаване на фона на офанзивите на хутите, съобщи ЕРТ.


Мицотакис трябваше да посети Вашингтон по-късно тази седмица, само че пътуването му евентуално ще бъде отсрочено, защото той се е заразил с вируса H1N1. Утрешното съвещание на кабинета също беше анулирано.

Проиранската групирока Хути заплаши да ускори офанзивите си в Червено море, в символ на митинг против израелските бомбардировки в Газа, както и неотдавнашните американски и английски удари по нейни обекти в Йемен.

Гърция се включи в интервенцията на Съединени американски щати " Пазител на просперитета " за отбрана на комерсиалните корабни направления през Червено море.

По време на телефонния диалог двамата водачи разискаха и двустранни въпроси преди идния кръг от стратегическия разговор сред Гърция и Съединени американски щати, плануван за февруари във Вашингтон. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР