Премиерът Италия Джузепе Конте подписа ново правителствено постановление, с което

...
Премиерът Италия Джузепе Конте подписа ново правителствено постановление, с което
Коментари Харесай

Удължиха мерките срещу коронавируса в Италия, пристигащите от България - под карантина

Премиерът Италия Джузепе Конте подписа ново държавно разпореждане, с което изтеклите на 7 септември ограничения за битка против коронавирусната пандемия се удължават до 7 октомври, написа в. "Стампа ".
Съгласно новото разпореждане остават затворени стадионите и нощните заведения.
Държавите, от които се не разрешава влизането в Италия са: Армения, Бахрейн, Бразилия, Босна и Херцеговина, Чили, Косово, Кувейт, Северна Македония, Молдова, Черна гора, Оман, Панама, Перу, Доминиканската република, Сърбия, Колумбия. За останалите страни важат разпоредбите, които са към този момент в действие. За идващите от Хърватия, Гърция, Малта и Испания е наложителен тест за ковид. За идващите от България и Румъния остава карантината, показва "Стампа ".
Мерките за маските остават в действие - наложителни на затворените места и на открити места, на които не може да се съблюдава обществена отдалеченост. Остават и възбраната за скупчване на доста хора на едно място и за 80-процентна претовареност на публичните транспортни средства.
Обмисля се и проект за ограничение на потреблението на пари в брой, считани за средство за разпространяване на болестта.
Сред нововъведенията е удостоверението, което човек си изготвя самичък, с цел да влезе в Италия, когато идва от страните, от които достъпът е неразрешен, само че когато в Италия има постоянна сантиментална връзка с някого. В този случай влизащите ще би трябвало да останат наложително под карантина.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР