Премиерът има доверие в мен, не съм обмислял оставката си,

...
Премиерът има доверие в мен, не съм обмислял оставката си,
Коментари Харесай

Христо Хинков: Премиерът има доверие в мен, не съм обмислял оставката си

Премиерът има доверие в мен, не съм обмислял оставката си, разяснява пред БТВ здравният министър проф. Христо Хинков.

" Много погрешно съм свестен. За мен освобождението на моят заместник  бе сигнал към мен - доста съществено да се замисля за темповете на работа си ", уточни проф. Хинков. Той разясни, че е имал независимост да назначи един-двама от заместниците си, а останалите били прерогатив на премиера. 

" Проф. Илко Гетов е предложение на премира, склонен съм с неговото предопределение ", посочи здравният министър. Той ще изиска от заместника си да изясни повече за експорта на медикаментите. 

Проф. Хинков посочи, че е освободил основният секретар, който е заварил от служебното държавно управление, тъй като не бил удовлетворен от работата му, като я характеризира като " прекомерно безредна и неорганизирана ". 

" Лоялен съм към това държавно управление ", посочи здравният министър.

Той не е осведомен, че в кабинета му има хора със сигнали в прокуратурата.

" Мисля, че се прекрачват някои граници и има заплаха да се сътвори усещане в хората, че има някакви проблеми ", счита министърът. За него думата " фармамафия " е много описателна.

" Ако изчезне едно лекарство за избран интервал от време, което е доста значимо за едно хронично заболяване, това трансформира лекуването и в рисковия му вид може да се назова ликвидиране от разстояние, тъй като изгубването му по някакви аргументи, в това число по нерегламентиран ред е закононарушение ", безапелационен е проф. Хинков. По думите му от отчета на ДАНС не ставали ясни всички аргументи, заради които изчезват медикаментите от страната.

 

 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg