Премиерът и президентът не се уплашиха пред страшното лице на

...
Премиерът и президентът не се уплашиха пред страшното лице на
Коментари Харесай

Пловдивският митрополит Николай: Премиерът и президентът не се уплашиха от пандемията, и църквата не се страхува

Премиерът и президентът не се уплашиха пред страшното лице на пандемията. Църквата също не се опасява. Тя бди на своя пост.Това съобщи пловдивският митрополит Николай в словото си в църквата " Св. Марина ", където отслужи архиерейска света литургия. На нея участваха 50-60 души, кметът Здравко Димитров и командирът на Силите за специфични интервенции ген. Явор Матеев.

" Тежък кръст носи целият човешки жанр в тези дни. Светът е беззащитен. Ако се обединим, ще почувстваме Божията помощ. Пандемията е тестване, което ни преподава доста уроци, а първият е любовта и солидарността ", сподели дядо Николай. По думите му страшната зараза е дадена на хората, с цел да се опомнят, да се преориентират и да поемат в вярната посока.

Пловдивският епископ уточни, че нуждата от непрекъснат източник на забавление е знак за духовна пустош.

" Радвайте се не по този начин, прилепнали към тв приемника или интернет. Исус Христос е източникът на същинското забавление ", акцентира дядо Николай.

В молитвата си той прикани Бог да прогони убийствения вирус, който провокира боязън, страдалчество и гибел, да изцели инфектираните, да опази лечебните заведения. Владиката се помоли и за управниците, с цел да оказват помощ те на народа.

В края на богослужението дядо Николай подари икони на имениците - пловдивския кмет Здравко Димитров и ген. Явор Матеев. /24chasa.bg

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията.
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР