Премиерът и министрите на спорта, образованието, транспорта и туризма Димитър

...
Премиерът и министрите на спорта, образованието, транспорта и туризма Димитър
Коментари Харесай

Премиерът игра волейбол с ученици и призова депутатите да мислят за личния пример

Премиерът и министрите на спорта, образованието, превоза и туризма Димитър Илиев, Галин Цоков,  Георги Гвоздейков и Зарица Динкова се срещнаха довечера с учениците от 68 СУ " Акад. Никола Обрешков " в столичния жк " Дружба ".

Всички фотоси

Николай Денков поигра волейбол, до момента в който министър Динкова се хвана на хорото, а по-късно се включи и в занимания по изобразяване.

В отговор на въпрос дали конфликтите през днешния ден блокират работата на Народното събрание, министър-председателят сподели, че сигурно това пречи и предходната седмица фактически се е стигнало до блокаж. По думите му това е проблем. Денков обаче не чака да има неприятни последици и проблеми със наличието на държавния бюджет.

На въпрос за бюджета на НЗОК и ДОО Денков сподели, че всичко, което е импортирано, е извънредно добре премислено и той няма терзания в това отношение. Винаги един по-задълбочен спор освен може да промени нещо, само че може по-добре да изясни какви са аргументите и доводите да се вземе едно или друго решение, сподели министър председателят.

Снимка: БТА

Според него неналичието на спор пречи и на народните представители, и на хората, които се интересуват за какво едно или друго решение е взето. Така се губи доверие, сподели министър-председателят. " Не би трябвало да има такива неща в Народното събрание ", добави Денков.

Снимка: БТА

По тематиката за измененията в Конституцията министър-председателят означи, че е значимо да бъдат взети верните решения за смяна в главния закон на страната. Промените се приготвят от месеци и още през лятото бяха изпратени на Венецианската комисия, тя направи обзор и върна своите мнения, напомни министър председателят. Според него това, което е квалифицирано, подхожда на всички рекомендации. Когато няма спор, хората не могат да схванат за какво е взето едно или друго решение и се губи доверие, сподели Денков.

Снимка: БТА

В отговор на въпрос за лабораториите за кръвни проби на водачите за опиати министър председателят означи, че не е проверявал през последните два месеца какво се случва, само че през февруари-март би трябвало да бъде закупена инсталация и да се премине на денонощен режим на работа.

Снимка: БТА

Относно Паметника на Съветската войска Николай Денков изясни, че монументът е демонтиран на части, както е и инсталиран. " Така е и свален, с цел да бъде изчистен и още веднъж свързан и подложен в музей ", уточни министър председателят. Паметникът ще се сложи в Музея на социалистическото изкуство или на друго място. Това е акт, просрочен с години, който би трябвало да се случи, уточни Денков. Според него опитите да се забави този развой не трансформират нищо. Този монумент се употребява за мотив, с цел да се изпълнят други политически стремежи. Целта е да се пречи на Конституцията и на работата на Народното събрание, счита министър председателят Денков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР